Περι ηλεκτροκίνησης γενικά..

Κουβέντα για όλα τα αυτοκίνητα του εμπορίου
Άβαταρ μέλους
ikaros fabia2
Skodafans Silver Member
Μοντέλο: Fabia 1.2TSi/Superb1.8TSi
Κωδικός Μέλους: Ναι

Re: Περι ηλεκτροκίνησης γενικά..

Δημοσίευση από ikaros fabia2 »

Δε ξέρω τι λέτε οι αρνητές αλλά και εγώ είμαι από τους θετικά διακείμενους για αγορά ηλεκτρικού. Ένας στενός φίλος πήρε πριν ένα χρόνο περίπου ένα model 3 και έχει ξετρελαθεί και μαζί με αυτόν και εγώ που βολτάρω μαζί του και το οδηγώ… Την πρώτη φορά που μπήκα μέσα μου είπε από αυτή τη στιγμή θα το ονειρεύεσαι κάθε μέρα μέχρι να πάρεις και εσύ ένα…έτσι και έγινε μου αρέσει πολύ και προγραμματίζω μέσα στην επόμενη χρονιά άντε τη μεθεπόμενη να πάρω το δικό μου model y. Έκανα και μια κουβέντα με τον Κοιλακο για τα ηλεκτρικά της Skoda αλλά με αποθαρρύνε… έχουν πολλά θέματα ακόμα… αυτός προτείνει αγορά κάποιου plug in hybrid για απόλυτη οικονομία εντός πόλης και ξένοιαστη αυτονομία εκτός…
Πλέον θεωρώ δεν τίθεται θέμα φορτίσεων στην επαρχία, ο φίλος μου έχει κάνει αρκετά ταξίδια και δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, ούτε οι στάσεις τον ενοχλούν μιας και με το προηγούμενο βενζινοκίνητο του έκανε στάσεις…, όπως κάνω και εγώ άλλωστε..
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS

Δημοσίευση από linkin's dad »

Τα plug in hybrid πιστεύω οτι έχουν the best of both worlds.Δεν έχουν το σοβαρό πονοκέφαλο ενος αμιγώς ηλεκτρικού σε οτι αφορα εύρεση φορτιστή και αυτονομία.Ταυτόχρονα έχουν και κινητήρα εσωτερικής καύσης για μας του παλαιολιθικούς λάτρεις του εμβολοφορου κινητήρα.
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5 VRS

Δημοσίευση από TORRERO »

Δεν είμαστε αρνητές Ίκαρε, υποδομή δεν υπάρχει ακόμα, και τα ίδια τα οχήματα έχουν προβλήματα λόγω νεότητας...
Πως θα πάω εγώ στα βουνά των Αγράφων με ηλεκτρικό να φορτώσω μελίσσια; Θα με φαν' οι αρκούδες! :shock:
Service by Koret :autodriving:
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS

Δημοσίευση από linkin's dad »

TORRERO έγραψε: Τετ 05 Νοέμ 2025, 10:19 Δεν είμαστε αρνητές Ίκαρε, υποδομή δεν υπάρχει ακόμα, και τα ίδια τα οχήματα έχουν προβλήματα λόγω νεότητας...
Πως θα πάω εγώ στα βουνά των Αγράφων με ηλεκτρικό να φορτώσω μελίσσια; Θα με φαν' οι αρκούδες! :shock:
328 άλογα απο διλιτρο καλά ειναι;Τοσα βγάζει ο νεος κινητήρας διπλού θαλάμου καυσης της Stellantis.Μονο για πουριτανιστες της αυτοκίνησης. :sohappy:
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member
Μοντέλο: FELICIA (racing edition)

Δημοσίευση από ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ »

ikaros fabia2 έγραψε: Σάβ 01 Νοέμ 2025, 21:17 Πλέον θεωρώ δεν τίθεται θέμα φορτίσεων στην επαρχία, ο φίλος μου έχει κάνει αρκετά ταξίδια και δεν έχει αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής, ούτε οι στάσεις τον ενοχλούν μιας και με το προηγούμενο βενζινοκίνητο του έκανε στάσεις…, όπως κάνω και εγώ άλλωστε..
Εξαρταται ποια επαρχια παει.

Ιδιες στασεις και ιδιο χρονο βενζινη με φορτιση μπαταριας; οχι βεβαια.
Θυμιζω πως οπως αυτοι με τα ηλεκτρικα υπολογιζουν αποστασεις-φορτιο-που θα εχει φορτιστη κλπ κατι αναλογο καναμε εμεις με τα διχρονα πολλα χρονια πριν,δεν υπηρχε το ''παω και οπου βγει'',ενας λαθος υπολογισμος και εμενες ακινητος και το κοιταγες.

Τη σημερον στην χειροτερη ενα μπουκαλι βενζινης θα το βρεις και θα πας μεχρι το κοντινοτερο βενζιναδικο, φορτιστη για το ηλεκρικο αμαξι σου που θα βρεις;
Εικόνα

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να φύγει, φεύγει την ίδια μέρα» (1949-1993)
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

Καταρρέει ο μύθος: Εκτός στόχου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων – Προς ακύρωση οι περιορισμοί πωλήσεων οχημάτων εσωτερικής καύσης (βενζίνη – diesel)

Θα αναθεωρήσει η Ε.Ε. την απόφαση για απαγόρευση πώλησης καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων και ελαφρών επαγγελματικών μοντέλων με κινητήρες καύσης από το 2035 και μετά;
Φαίνεται ότι η πίεση της Γερμανίας και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) για ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης βρήκε ανταπόκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλα δείχνουν ότι οδηγούμαστε σε νέες οδηγίες και μέτρα με πιο χαλαρούς στόχους εκπομπών ρύπων για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.
Ο Έλληνας επίτροπος Μεταφορών, Απόστολος Τζιτζικώστας, δήλωσε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ότι «η Ε.Ε. είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνολογίες» και ότι επιδιώκει να περιλάβει σε ένα νέο νομοθετικό πακέτο «όλες τις τεχνολογικές εξελίξεις». Ο Τζιτζικώστας συμπλήρωσε επίσης, ότι είδε πολύ θετικά την επιστολή του Γερμανού καγκελάριου, Φρίντριχ Μερτς προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με βασικό αίτημα τη χαλάρωση της σχετικής απαγόρευσης.

Ο Μερτς ζήτησε την αναπροσαρμογή των οδηγιών για την κινητικότητα και τη διόρθωση τους, όπου κρίνεται σκόπιμο. Η χαμηλή ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα κάνει ανέφικτους τους στόχους της Ε.Ε. για μηδενικές εκπομπές οχημάτων από το 2035 και μετά, ενώ αυξάνει την πίεση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για ''αλλαγή πλεύσης''. Ο Τζιτζικώστας ανέφερε στη συνέντευξη του στη Handelsblatt, ότι «πρέπει να προσέξουμε να μην θέσουμε σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητά μας και ταυτόχρονα να βοηθήσουμε την ευρωπαϊκή βιομηχανία, να διατηρήσει το τεχνολογικό της προβάδισμα». Μια κοινά αποδεκτή λύση θα ήταν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, να επιτραπούν και μετά το 2035 οι πωλήσεις επιβατικών μοντέλων και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, που θα μπορούν να χρησιμοποιούν βιοκαύσιμα ή συνθετικά καύσιμα, που παράγονται με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας προερχόμενης από ανανεώσιμες πηγές.

Εκτός στόχου οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Τζιτζικώστας επιθυμεί να παρουσιάσει τις νέες ρυθμίσεις για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία εντός του Δεκεμβρίου ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2026. Τόνισε μάλιστα, ότι ‘’θέλουμε να καταθέσουμε ένα πακέτο για το αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι πραγματικά ολοκληρωμένο και θα περιλαμβάνει όλες τις απόψεις’’. Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικών Αυτοκινητοβιομηχανιών, Χίλντεγκαρντ Μίλερ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μερτς και τόνισε, ότι οι εταιρείες του κλάδου έχουν επενδύσει πολλά δισεκατομμύρια στην ηλεκτροκίνηση, ωστόσο η αναθεώρηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας κρίνεται απαραίτητη, αφού η ζήτηση για μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας παραμένει χαμηλότερη από την αναμενόμενη.

Ο ευρωπαϊκός σύνδεσμος, ACEA, επεσήμανε επίσης ότι η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου έχει συρρικνωθεί κατά 3 εκατομμύρια πωλήσεις ετησίως συγκριτικά με την περίοδο προ κόβιντ. Ο ACEA ζητάει μεταξύ άλλων να μην αποκλειστούν οι υβριδικές τεχνολογίες και οι ενεργειακές κυψέλες καυσίμου ως χρήσιμες για τη μείωση των εκπομπών ρύπων, αλλά και την θέσπιση κινήτρων για την ανανέωση του γερασμένου ευρωπαϊκού στόλου οχημάτων. Να σημειώσουμε, ότι περίπου το 30% των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στις χώρες της Ε.Ε., έχουν ηλικία άνω των 20 ετών με αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον, αλλά και για την οδική ασφάλεια.

Τα ηλεκτρικά επιβατικά αυτοκίνητα αντιστοιχούσαν το 2023 μόλις στο 1,73% του συνολικού στόλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την Eurostat. Παρά την άνοδο κατά 1,4 εκατ. οχήματα σε σχέση με το 2022, φτάνοντας συνολικά τα 4,4 εκατομμύρια – η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης παραμένει άνισα κατανεμημένη σε όλη την Ευρώπη. Στον «πρωταθλητισμό» της ηλεκτροκίνησης βρίσκονται χώρες της Βόρειας Ευρώπης, με 17 περιφέρειες να ξεπερνούν το 4% μεριδίου. Η ολλανδική Flevoland καταγράφει εντυπωσιακό 17,07%, ενώ η Στοκχόλμη είναι η μοναδική άλλη ευρωπαϊκή περιφέρεια με διψήφιο ποσοστό (10,74%).
Στον αντίποδα, η εικόνα στην Ελλάδα είναι ξεκάθαρα πιο αδύναμη: 11 ελληνικές περιφέρειες, από τις συνολικά 13 στις οποίες χωρίζεται η χώρα μας, συγκεντρώνουν από τα χαμηλότερα ποσοστά ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε όλη την ΕΕ, κάτω από 0,25%. Μάλιστα, Θεσσαλία και Ανατολική Μακεδονία και Θράκη βρίσκονται στο απόλυτο τέλος της ευρωπαϊκής κατάταξης, έχοντας το μικρότερο μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων σε ολόκληρη την Ένωση.

Συνολικά, σε 121 από τις 215 ευρωπαϊκές περιφέρειες το ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραμένει κάτω από τον μέσο όρο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι εθνικές πολιτικές, οι επιδοτήσεις και η διαθεσιμότητα υποδομών φόρτισης εξακολουθούν να είναι καταλυτικοί παράγοντες στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, τομέας όπου η Ελλάδα συνεχίζει να υστερεί εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων.

https://thefaq.gr/
Εικόνα

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να φύγει, φεύγει την ίδια μέρα» (1949-1993)
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

Chinese E-Bikes are Exploding like Crazy

https://www.youtube.com/watch?v=ZpNCii-OTqw

Εχει και αλλα βιντεο (παλια του 2017 και νεα του 2025) με μπαταριες για ποδηλατα-σκουτερ που εσκασαν ενω φορτιζονταν μεσα σε σπιτι και καποιες στα χερια αυτων που τις μετεφεραν, μερικοι ηταν μεσα σε ασανσερ και καηκαν ζωντανοι !
Δυστυχως μπορει να γινει και εν κινησει:

https://x.com/Byron_Wan/status/2003658436387737916

Μυστήριο με το «νεκροταφείο» οχημάτων στην Κίνα

https://www.motoandbiker.gr/electric/ar ... o-7822034/

Όλα τα αυτοκίνητα είναι βαμμένα σε λευκό χρώμα, και με την σκόνη και τη σκουριά να έχουν κατακάτσει, η εικόνα παραπέμπει σε «νεκροταφείο» οχημάτων. Στο εσωτερικό τους, όμως, είναι σαν καινούρια, χωρίς σημάδια φθοράς ή αστοχιών.

Επιπροσθέτως, όλα τα αυτοκίνητα έχουν πινακίδες κυκλοφορίες, κάτι που κάνει τον YouTuber Winston Sterzel, που αναδημοσίευσε πλάνα από drone, να εικάζει πως ορισμένοι κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα καταγράφουν κανονικά ως ταξινομημένα αυτά τα οχήματα και μετά τα παρατούν εκεί, ώστε να «φουσκώνουν» τεχνηέντως οι πωλήσεις και να συνεχίσουν να λαμβάνουν επιχορηγήσεις και διευκολύνσεις από την κυβέρνηση. Επί της ουσίας, η ζήτηση είναι μικρότερη της προσφοράς κι οι εταιρείες ψάχνουν τρόπο να μην ζημιωθούν από αυτό.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5 VRS

Δημοσίευση από TORRERO »

:thumbs up:
Service by Koret :autodriving:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητο Γενικά”