Περι ηλεκτροκίνησης γενικά..

Κουβέντα για όλα τα αυτοκίνητα του εμπορίου
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin
Μοντέλο: octavia5 1.2tsi
Κωδικός Μέλους: Ναι

Περι ηλεκτροκίνησης γενικά..

Δημοσίευση από windmill82 »

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εχουν πλέον μπεί για τα καλα στη ζωή μας!

Η skoda σαρώνει στην Ευρώπη, τα kodiaq και elroq γίνονται best sellers ,αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της αγοράς τοσο στην φίρμα οσο και στην τεχνολογία.
Ωστόσο πολλοι καταναλωτές ειναι επιφυλακτικοί ή και αρνητικοί στην αγορά ενος νεου ηλεκτρικού οχήματος.

Ας επιχειρήσω ενα σύντομο "breakdown" , και φυσικά θα ήθελα και τις δικές σας σκέψεις επι του θέματος..

⚡ Τί μπορεί λοιπόν να κανει ενα ηλεκτρικό καλύτερα, σε σχέση με ενα με συμβατικο κινητήρα?

- Ποιότητα κυλισης 😴
Απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Ο ηλεκτροκινητήρας δεν ακουγεται καθολου , επομένως η καμπίνα δεν εχει κανεναν θορυβο , περα απο την κύλιση των ελαστικων. Ειναι μια εκπληκτική εμπειρία οδήγησης και μετακίνησης! Ακομα και οι αεροδυναμικοι θορυβοι που εχουμε στα δικά μας ειναι σχεδον ανύπαρκτοι γιατι τα οχήματα εχουν πολυ χαμηλους συντελεστές αεροδυναμικής αντίστασης για να συμβαλλουν στην οικονομία ενέργειας.
Επίσης γίνεται πολυ καλύτερη διαχείριση χώρων εφόσον τα μηχανικά μέρη ειναι σημαντικα μικρότερα σε μέγεθος, επομένως τα οχηματα καταλήγουν να ειναι ιδιαίτερως ευρύχωρα.

- Επιδόσεις supercar 🚀
Mιλάω για την επιτάχυνση , η οποια ειναι καταιγιστική και συνεχόμενη. Το enyaq πχ εχει 0-100 7.5sec , και η ιδια περίπου επιταχυνση εκτείνεται μεχρι την τελική του ταχύτητα , η οποια στα πρωτα ητσν 160κμω ενω στο καινουριο ειναι 180κμω. Εδω υπάρχει μια ένσταση, αλλα αν το καλοσκεφτούμε τα ορια του οδικού μας δικτύου ειναι 130κμω , και πραγματικά τα περισσότερα κομμάτια είναι και για λιγότερη ταχύτητα, αφού εχουν παρατηθεί και ειναι πλέον επικίνδυνα (βλεπε Εγνατια)

- οικονομια στην φόρτιση (εφοσον υπάρχει πάρκινγκ και wallbox) , αλλα και στη χρήση. 💸💸💸
Σε οικιακό wallbox μια πλήρης φόρτιση κοστίζει περίπου 8ε με τις σημερινές τιμές. Αν υποθεσουμε οτι με καθε φορτιση "βγαίνουν" 400κμ , τότε μιλάμε για 2ε ανα 100κμ! Επίσης τα εξοδα συντήρησης ειναι πολύ χαμηλά αφου τα σερβις αν δε κανω λάθος ειναι ανα 20.000κμ , και ειναι φτηνα αφου πρακτικα πέρα απο ελέγχους και φρένα , δεν υπάρχει κατι άλλο να επισκευαστεί ή να συντηρηθεί.
Ακόμα και τα φρένα εχουν χαμηλη καταπόνηση λόγω των συστημάτων αυτοματης ανάκτησης ενεργειας κατα την επιβραδυνση. Γιαυτο και πολλα EV εχουν πίσω ταμπούρα , γιατι φτάνουν και περισσεύουν για την δουλειά...
Εδω να θέσω και την ένσταση μου για τα κόστη της φόρτισης , γιατι , αν χρειαστεί να φορτίσεις σε δημόσιους φορτιστές , το κόστος ειναι ΠΟΛΥ υψηλότερο , και μπορει ν α φτασει και τα 40ε!
Και αλλη μια ενσταση για τα ελαστικά τα οποια λογω διάστασης και βάρους που καλούνται να αντιμετωπίσουν , ειναι ακριβά στην αντικαταστασή τους.

- Αξιοπιστία στη χρήση 🛠️🪛
Στο ηλεκτρικό όχημα υπάρχουν περίπου 50 κινούμενα μερη , ενω σε ενα με εσωτερικης καυσης ειναι σχεδόν 200! Τα ηλεκτρονικα του βεβαια ειναι πιό συνθετα , αλλα πλέον εχουν εξελιχθει σε μεγάλο βαθμο.
Πλέον το "τί θα συμβει αν χαλάσει η μπαταρία" εχει ξεπεραστεί γιατι υπάρχουν αποδειξεις οτι τελικά οι μπαταρίες αντέχουν για πολλα χιλιομετρα , ενδεικτικα πηγαίνουν 300.000 και 400.000κμ χάνοντας το 20% της χωρητικότητας τους.

Για να δούμε ομως και τα κατά! ❌

- Ειναι προαπαιτούμενος ο χώρος σταθμευσης και το wallbox 🅿️
Δεν υπάρχει συζητηση να μένεις σε διαμέρισμα σε πόλη και να έχεις ηλεκτρικό. Οι φορτίσεις σε δημόσιους φορτιστές ειναι πολυ ακριβές και συνήθως συνδυάζονται και με μηνιαία θεση στάθμευσης οπότε το κόστος εκτινάσσεται. Με λίγα λόγια , αν δε ζεις σε μονοκατοικία με παρκινγκ , απλά το ξεχνάς. Ok , δεν το ξεχνάς , απλώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ακριβά για εσένα...

- Αυτονομία - χρόνοι φόρτισης 🕒🗺️
Ειναι και το σημαντικότερο μειονέκτημα. Μια τυπική αυτονομία σε ταξίδι είναι 350κμ με πλήρη φόρτιση.
Αυτο σημαίνει πως αν ενας Αθηναίος θέλει να έρθει Θεσσαλονικη για μπουγάτσα και τοπινο , πρέπει σίγουρα να ξεκινήσει με πλήρη φόρτιση , και κατα τον Αλμυρό ή το ΣΕΑ Νικαιας να κανει αλλη μια φόρτιση. Εννοείται πως φτάνοντας στη Θεσσαλονίκη θα ειναι και παλι -σχεδον- άδειος , οπότε θα πρεπει να βρει θεση στάθμευσης για φόρτιση.
Οι φορτίσεις με 90kw φορτιστές στο δρόμο βέβαια διαρκούν 45λεπτα , οπότε μία στάση για ξεμούδιασμα , καφεδάκι , κανα σνάκ , λιγο χαζολόγημα και μια τουαλέτα είναι, περίπου τοσος χρόνος , επομένως -χρονικά- είναι μικρό το κακό.
Για εσάς που βάζετε μπρός και δεν σταματάτε πουθενά , εχω να πώ οτι ποτέ δεν σας κατάλαβα οπότε δεν εχω να πώ τπτ
:tease:

- ακριβο στην αγορά 💰
Ακομα τα ηλεκτρικά ειναι ακριβά , παρά την κρατική επιδότηση . Τα skoda οι μεσαίες εκδόσεις είναι 40κ με 50κ , που σε αυτη την τιμη ας πούμε , παίρνεις ενα Kodiaq Vrs !

- Kαμμια petrolhead ικανοποίηση! 🏎️
Ναι , δεν μπορεί να κάνει ΜΠΡΑΟΥ , ούτε ΣTOYTOYTOY . Ουτε μπορείς να κανεις κατεβασιά και να το γυρίσεις κόφτες....
Τα θέλουμε ολα αυτα? ΝΑΙ . Πόσο συχνα τα κάνουμε ? Σχεδόν ποτέ 🐥🐤

- Εnviroment friendly (or not) 🌲🌳
Διφορούμενες οι απόψεις... απο τη μια δεν εκπέμπουμε ρύπους , απο την αλλη η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας γινεται ακομα κατα βάσει με υδρογονάνθρακες. Ποιον κοροιδευουν λοιπον? Να μή πω για τα ιδιαίτερα και τοξικά στοιχεία που διαθέτουν οι μπαταρίες και ακόμα δεν εχει λυθεί το προβλημα της απόρριψης τους στο τελος της ζωής τους.
Αν όμως φίλε μου , εχεις τη μονοκατοικία σου με το φωτοβολταικό πανελ σου και εκμεταλλεύεσαι στο έπακρο τις 300 μερες ηλιοφάνειας που μας προσφέρει τουτη η χωρα , τοτε ΝΑΙ σε παραδέχομαι. Και αυτο θα πρέπει να κανει ο καθενας. Η ενεργεια ειναι εκει και μας κοιτάζει. Κι εμείς κρατάμε ομπρέλα....

Εμένα θα μου ταίριαζε ενα ηλεκτρικό? 💅
Θα μιλήσω βάσει της δικής μου καθημερινότητας.
Eγω αρχικα εχω θεση φόρτισης που θα μπορούσα να τοποθετήσω wallbox.
Οποτε το πρώτο και βασικο ζήτημα το έχω διευθετημένο.
Καθημερινα κανω 25κμ πανε ελα στη δουλειά , αν βάλουμε και τυχόν μετακίνηση εντος της πολης ας πούμε 50κμ, και ορισμενες μέρες που ισως χρειαστει να παω Χαλκιδικη ισως και να χρειαζομαι μαξ 300κμ.
Για αυτο το range χιλιομέτρων θα με κάλυπτε η αυτονομια ενος ηλεκτρικού.
3-4 φορές το χρονο πηγαίνω ταξιδια ως Κομοτηνη (250κμ).
Με πάει ανετα, απλως εκει αντι για wallbox θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω μια κοινη οικιακή πρίζα. Απλως για πληρη φόρτιση εκει χρειαζόμαστε 35 ωρες! Επομένως αυτο μπορει να δουλέψει εφόσον φτάνοντας στον προορισμο μου , δεν εχω περαιτέρω μετακινήσεις , ή εστω μικρες και κοντινές. Στη δική μου περίπτωση αυτο ισχύει.
Επίσης 2'-3 φορες το χρόνο κατεβαίνω Αθηνα ή Χαλκίδα . Εκει θα πρέπει αφενός να εφαρμόσω τη μια στάση φόρτισης (που ετσι κι αλλιώς κανω) , αλλα και την παραπάνω μέθοδο της παλαντέζας και των σύντομων μετακινήσεων ώστε να το εχω και παλι φορτισμένο με φτηνο ρεύμα για να επιστρέψω στη μπουγατσούπολη , παλι φυσικά με ενδιάμεση -ακριβή- φόρτιση.
Τελος, σε διακοπές , ταξίδια αναψυχής , εκδρομές του skodafans κλπ , θα πρέπει και παλι να εχω το νου μου για κατάλυμα που διαθέτει wallbox....

Ολοκληρώνοντας , θελω να πώ οτι ειναι στη φύση του ανθρώπου οτιδήποτε καινούριο να το κοιτάει επιφυλακτικά .
Ωστόσο τα ηλεκτρικά εχουν και πλεονεκτήματα, αλλιως δεν θα εβγαιναν ποτέ στην αγορά.
Εγω πάντως , αν έρθει εκεινη ωρα αλλαγής του octavia , και υπάρχουν τα χρήματα και οι υποδομές , θα σκεφτώ πολύ σοβαρά την απόκτηση ενος ΕV ...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member
Μοντέλο: FELICIA (racing edition)

Re: Περι ηλεκτροκίνησης γενικά..

Δημοσίευση από ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ »

Μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου: Πόσο κοστίζει;

https://www.cosmoteinsurance.gr/car/odi ... o-kostizei

Skoda Enyaq

Χωρητικότητα Μπαταρίας (kWh)
58-77 kWh
Κόστος Αντικατάστασης (ευρώ)
12.000-20.000

Οσον αφορα αυτο το ''αγχος'' με τις αποστασεις,εαν θα μου φτασει-που θα βρω σταθμο-εαν εχει κινηση καηκα κλπ μου θυμιζει διχρονο αρχες του '90 οπου για να παμε καπου μακρια βαζαμε κατω τον χαρτη,υπολογιζαμε τα χιλιομετρα αποσταση και αναλογα παιρναμε στα μπαγκαζια 1 ή και 2 λιτρα λαδιου μιξης με τον απολυτο εφιαλτη να εχουμε κανει λαθος και να τελειοωνει το λαδι αυτο και να ψαχνουεμ σαν τρελοι βενζιναδικο στην Ε.Ο που φυσικα και δεν ειχε αυτο που βαζαμε και παιρναμε καποιο υποδεεστερο και μετα πηγαιναμε πολυ σιγα (οχι ζορι) για να μην μας κολλησει το μοτερ ενω φυσικα πεταγε πιο πολυ ντουμανι απο τις εξατμισεις.

Είναι άχρηστα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όταν τελειώσει η μπαταρία;

https://future-mobility.gr/tech-news/ei ... i-bataria/

Γιατί οι φωτιές στα ηλεκτρικά δεν σβήνουν εύκολα;

https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... p?a=12&p=1

Τα παραπάνω καθιστούν τις πυρκαγιές στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μια μοναδική πρόκληση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι μέχρι τώρα κατασβέσεις ηλεκτρικών, έχουν δείξει ότι απαιτείται τουλάχιστον 100 φορές περισσότερο νερό για να σβήσει μια φωτιά ηλεκτρικού σε σχέση με ένα βενζίνης/diesel ενώ μπορεί να καίει ακόμα και μέσα στο νερό. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε αναζωπύρωση παρόλο που φαινομενικά η φωτιά είχε σταματήσει.

Για αυτό το λόγο, ορισμένες πυροσβεστικές υπηρεσίες ακολουθούν την πολιτική του «άστο να καεί», όπου αφήνουν την φωτιά να «καταναλώσει» όλη την καύσιμη ύλη καίγοντας ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ελέγχοντας ωστόσο το σημείο ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε άλλα οχήματα, σπίτια κλπ. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται και ειδικές αντιπυρικές «κουβέρτες» που περιορίζουν τις φλόγες αλλά και το οξυγόνο που θα πάει στη φωτιά, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θάβουν κυριολεκτικά το φλεγόμενο όχημα με χώμα.
Εικόνα

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να φύγει, φεύγει την ίδια μέρα» (1949-1993)
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS

Δημοσίευση από linkin's dad »

Αιωνια να ειναι η μνημη τους. :clap: :plusone:
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5 VRS

Δημοσίευση από TORRERO »

ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ έγραψε: Κυρ 28 Σεπ 2025, 14:56
......................
Τα παραπάνω καθιστούν τις πυρκαγιές στις μπαταρίες των ηλεκτρικών μια μοναδική πρόκληση για τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Οι μέχρι τώρα κατασβέσεις ηλεκτρικών, έχουν δείξει ότι απαιτείται τουλάχιστον 100 φορές περισσότερο νερό για να σβήσει μια φωτιά ηλεκτρικού σε σχέση με ένα βενζίνης/diesel ενώ μπορεί να καίει ακόμα και μέσα στο νερό. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε αναζωπύρωση παρόλο που φαινομενικά η φωτιά είχε σταματήσει.

Για αυτό το λόγο, ορισμένες πυροσβεστικές υπηρεσίες ακολουθούν την πολιτική του «άστο να καεί», όπου αφήνουν την φωτιά να «καταναλώσει» όλη την καύσιμη ύλη καίγοντας ολοσχερώς το αυτοκίνητο, ελέγχοντας ωστόσο το σημείο ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε άλλα οχήματα, σπίτια κλπ. Για αυτό το λόγο χρησιμοποιούνται και ειδικές αντιπυρικές «κουβέρτες» που περιορίζουν τις φλόγες αλλά και το οξυγόνο που θα πάει στη φωτιά, ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελεγχόμενη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις θάβουν κυριολεκτικά το φλεγόμενο όχημα με χώμα.
Για τη ρύπανση που προκαλείται από τέτοιου μεγέθους καύση, θα πούμε τίποτα, ή..."δε βαριέσαι"; :tappingfoot:

Ωραίο το άρθρο του Αρσένη! :congrats:
Γέλασα και με τη "Μπουγατσούπολη"! :bart:
Service by Koret :autodriving:
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

TORRERO έγραψε: Κυρ 28 Σεπ 2025, 19:24 Για τη ρύπανση που προκαλείται από τέτοιου μεγέθους καύση, θα πούμε τίποτα, ή..."δε βαριέσαι";
Για την καταπολεμηση της κλιματικης αλλαγης και τη μειωση της περιβαλλοντικης ρυπανσης που προκαλει το μεθανιο απο τις κλανιες των αγελαδων-προβατων-γουρουνιων ηδη στην Δανια μππηκε εξτρα φορος στους κτηνοτροφους και πρεπει να γινουμε και ''Vegan'' για να σωθει ο πλανητης.
Εν τω μεταξυ αντιγραφουν οι εδω οτι αμερικλανια τους πασαρουν (κατα τα αλλα το κομμα τους ειναι αντιαμερικανικο) ως και στην προφορα,τους ρωτας γιατι λετε ''μΕγκα-μΕγκαν-μΕγκυ-βΕτζετεριαν" κλπ αλλα απο την αλλη λετε ''βΗξκαν'' ;
Απαντηση ''ετσι το προφερουν'', ε τοτε να λετε κι εσεις ''μΠΑΝΤε μπΕλντινγκ-ΜΟΥρινς-ΤΣικαΓΚο-μασαΤΣΟΥΣΕΤς" κλπ οπως τα προφερουν οι αμερικανοι
Απαντηση: γουρλωμενα ματια και κιχ !

Αστυνομία της Αγγλίας: Τα ηλεκτρικά οχήματα είναι ακατάλληλα για περιπολικά
https://www.autoblog.gr/2022/07/08/asty ... eripolika/

Ο επίτροπος της Αστυνομίας και του Εγκλήματος για την περιφέρεια του Gloucestershire στην Αγγλία, Chris Nelson...
Έχω ακούσει πολλά προβλήματα με αξιωματικούς που κυκλοφορούν με ηλεκτρικά οχήματα που έχουν προβλήματα στην προσπάθειά τους να βρουν σταθμούς επαναφόρτισης. Τελείωσε η μπαταρία και μετά πρέπει να πάρεις άλλο όχημα.

https://carselectric.gr/ta-ilektrika-pe ... apo-revma/

:thumpdown:
Εικόνα

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να φύγει, φεύγει την ίδια μέρα» (1949-1993)
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin

παιδιά, βλέπετε και τονίζετε μόνο τα κακά που έχουν τα ηλεκτρικά .

Ρίξτε μια πιο ουδέτερη ματιά , γιατί η εποχή της ηλεκτροκίνησης πλησιάζει και αυτό δεν αλλάζει...

Εννοείται πως υπάρχουν και κακά... αλλά μη γιγαντώνετε τα κακά και δεν παρατηρείτε τα καλά.

Πχ πολυ σωστά γράφει ο Δημητρης οτι τα ηλεκτρικά ΑΝ πάρουν φωτιά , δεν σβήνουν εύκολα.
Ισχύει . Το λίθιο καίει επι ωρες. Απο την άλλη ομως , ΑΝ παρει φωτιά κάποιο βενζινοκίνητο , υπάρχει καμιά περίπτωση να σβηστεί έγκαιρα και να μή καταστραφεί ολοσχερώς? Και μή μου πείτε οτι δεν πιάνουν φωτιά τα συμβατικά..

Οπως και οι μπαταρίες ΝΑΙ ειναι απαγορευτικά ακριβες στην αντικατάσταση τους . Ωστοσο τα πρωτα στατιστικά δεείχνουν οτι η αποδοση τους δεν πέφτει σύντομα , αντιθετως ειναι ικανοποιητικη για παρα πολλα χιλιομετρα , πρακτικα για ολη τη διαρκεια ζωης του οχήματος.

Για το περιβαντολλογικο αποτύπωμα , ολα ξεκινάμε αν μέσα μας πιστεύουμε ή οχι αν με τα αυτοκίνητα συμβάλλουμε στη ρύπανση. Αν θεωρουμε οτι δεν υπαρχει κλιματική αλλαγη ή οτι δεν υπαρχει ρύπανση και καταστροφή του περιβάλλοντος , σίγουρα το να λεμε οτι τα ηλεκτρικα ειναι enviroment friendly δε μας λεει τιποτα.
Ειναι ομως ετσι , ή τελικα καταστρεφουμε , και καθε γκαζιά συμβάλλει στην ρύπανση του περιβαλλοντος?
Ειναι θέμα ιδεολογιας και αντίληψης, κι εκει σίγουρα ο καθένας μπορει να εχει τη δικη του αντίληψη στο θέμα.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από TORRERO »

'Αλλοι κόβουν βόλτες με τα λίαρ-τζετ και τα 80άμετρα σκάφη τους, άλλοι παράγουν όπλα μαζικής καταστροφής και βομβαρδίζουν καθημερινά ,
άλλοι έχουν παγοδρόμια στα Εμιράτα,
αλλά φταίνε οι αγελάδες, και πρέπει να πάρουμε και "συγκρουόμενα"....
Δεν ξέρω για αλλού, αλλά η χώρα μας δεν έχει υποδομή να υποστηρίξει τέτοιο εγχείρημα..
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS

Δημοσίευση από linkin's dad »

:plusone:
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
kor9
SkodaFans Moderator
Μοντέλο: octavia vrs 2006

Δημοσίευση από kor9 »

Σίγουρα έχουν όλα υπέρ και κατά .. Έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας η ηλεκτροκίνηση .. Υποδομές δεν θεωρώ ότι έχουμε σωστές ακόμα .. Αν θα έπαιρνα ένα ?? Λογικά ναι αν και δυσκολεύομαι πολύ να πω το ναι με βασικό λόγο το ότι θέλω να <ακούω> τον κινητήρα .. Οπότε θα έπαιρνα ένα για τα εδώ μέσα αλλά θα είχα και ένα Kodiaq VRS τουμπανιασμένο...!! :roll:
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από TORRERO »

kor9 έγραψε: Τρί 30 Σεπ 2025, 08:39 Σίγουρα έχουν όλα υπέρ και κατά .. Έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας η ηλεκτροκίνηση .. Υποδομές δεν θεωρώ ότι έχουμε σωστές ακόμα .. Αν θα έπαιρνα ένα ?? Λογικά ναι αν και δυσκολεύομαι πολύ να πω το ναι με βασικό λόγο το ότι θέλω να <ακούω> τον κινητήρα .. Οπότε θα έπαιρνα ένα για τα εδώ μέσα αλλά θα είχα και ένα Kodiaq VRS τουμπανιασμένο...!! :roll:
Ααααα, θες ποικιλία εσύ! :assault:
Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

Φανταστειτε εσεις περιπολικο-ασθενοφορο-πυροσβεστικο οχημα να παει σε περιστατικο στην επαρχια και να μεινει απο μπαταρια ή να πει στο Κεντρο ''δεν θα φτασω στειλτε αλλο οχημα".
Ειναι που ειναι διαλυμενη ΣΚΟΠΙΜΩΣ η επαρχια να δω ηλεκτρικα οχηματα στα χωρια πως θα κυκλοφορησουν;
Που θα βρει σημειο φορτησης για τρακτερ-αγροτικο pickup ο αλλος;

Χτες ειχαν ωρες ολοκληρες διακοπης ρευματος στα μερη μου επειδη ειχε προβλημα ενας στυλος στην μεση της Β.Ευβοιας,χωρια-πολεις χωρις ρευμα (μαγαζια-σπιτια-αποθηκες-συνεταιρισμοι κλπ χωρις ρευμα με οτι κακο αυτο συνεπαγεται) και σε αυτο το ΑΘΛΙΟ δικτυο θα ''πεσει'' επανω και φορτιση ηλεκτρικων αυτοκινητων;

Οι παρανομες βιλαρες με τις πισινες, το ντουμανι απο το αποχρωματισμενο πετρελαιο, τα λυματα απο φαρμακοβιομηχανια που πεφτουν στο ποταμι, η καυση δασων για ''οικολογικες'' ανεμογεννητριες-φωτοβολταικα δεν ενοχλουν το κρατος (ασε δε που δεν επηρρεαζουν και το Κλιμα ετσι; ) οχι γιατι δεν τα ξερει αλλα γιατι οι μιζες κλεινουν στοματα πανευκολα.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

Βαζω χαρτες σημειων φορτισης στην Βορειο Ευβοια.

Εικόνα

Εικόνα

Ο δρομος προς Αιδηψο ειναι κλειστος εδω και 2 χρονια και υπαρχει αποκλεισμος-τεραστια ταλαιπωρια και εξοδα να κανει καποιος τον κυκλο, αποσταση Λιμνη Μαντουδι ειναι 50' και Λιμνη Μαντουδι ειναι 30'
βαλτε με το νου σας τι πρεπει να κανει ενας επαγγελματιας με ηλεκτρικο αυτοκινητο.
Οσοι ειναι στις ενδιαμεσες περιοχες (ουσιαστικα εκει ειναι οι αγροτες) ειναι χαμενοι απο χερι !

Θα ''αναγκασει'' το κρατος εναν εκει να παρει ηλεκτρικο ενω δεν εχει δουλεια, τον εχει ταραξει σε φορους, δεν εχει οδικο δικτυο της προκοπης, του εχει ανεβασει ολους τους λογαριασμους ΔΕΚΟ στα υψη, τα φασολια εφτασαν στην τιμη το μοσχαρισιο κρεας και θα παρει συνταξη στα 70.
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
Skodafans Silver Member

Τα ψέματα του υπουργείου Μεταφορών! Μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου για το «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3». 2.500 άτομα αγόρασαν EV και δεν επιδοτήθηκαν ποτέ!

Άλλη μία περίπτωση όπου οι πολίτες εμπιστεύτηκαν την κυβέρνηση και τελικά το μετανιώνουν. Αυτή τη φορά όμως, ενώθηκαν και προχωρούν σε μαζικές αγωγές κατά του Δημοσίου, μιας και πραγματικά έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους.

Τι έγινε λοιπόν και ήδη 400 πολίτες μηνύουν μαζικά το κράτος;

Την Παρασκευή 1η Αυγούστου, δημοσιεύτηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) με αριθμό Β4199, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τους όρους του νέου προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ”. Μπορείτε πατώντας ΕΔΩ να δείτε το αντίστοιχο θέμα του Zougla.gr και όλες τις λεπτομέρειες περί επιδοτούμενης απόκτησης ηλεκτρικού οχήματος.

Μπορεί το νέο πρόγραμμα να επιδοτεί πλέον με 3.000 ευρώ την αγορά νέου Ηλεκτρικού Ι.Χ. (σε αντίθεση με τα 9.000 ευρώ που ήταν) όμως ο κόσμος δεν μηνύει για το ποσό. Μηνύει για το γεγονός πως σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ, επιδότηση δικαιούνται όσοι απέκτησαν ηλεκτρικό όχημα από τις 7 Ιουνίου και μετά.

Όσοι δηλαδή αγόρασαν από 17 Φεβρουαρίου (που ουσιαστικά τελείωσαν τα χρήματα του προγράμματος και η πλατφόρμα δεν δεχόταν νέες αιτήσεις – αλλά δεν ενημέρωνε κιόλας για την πορεία χρηματοδότησης) έως και τις 6 Ιουνίου, δεν μπορούν να καταθέσουν αίτημα να λάβουν την επιδότηση που δικαιούνται.

Το Υπουργείο, δεν φρόντισε να ενημερώσει και να “κλείσει” τις αιτήσεις ώστε να αποσαφηνίσει το ημερομηνιακό πλαίσιο της δράσης. Ο κόσμος αγόραζε ηλεκτρικά, έμπαινε να κάνει την αίτηση για την επιδότηση, η πλατφόρμα δεν τη δεχόταν και όλοι περίμεναν να μπουν εκ νέου χρήματα για να ανοίξει ξανά η διαδικασία υπαγωγής. Όμως η αναδρομική ισχύς του νέου Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ, αφήνει εκτός τις 2.500 αιτήσεις από τα τέλη Φεβρουαρίου μέχρι και τις 6 Ιουνίου (να σημειώσουμε πως για να κάνει κάποιος την αίτηση, πρέπει ήδη να έχει αγοράσει το ηλεκτρικό όχημα).

Αυτοί οι αδικημένοι πολίτες ενώθηκαν σε ομάδες των Social Media όπως η “Αδικημένοι Κινούμαι Ηλεκτρικά 3” με στόχο να μελετήσουν τις επόμενες κινήσεις τους και να διεκδικήσουν από το κράτος αυτά που δικαιούνται. Αυτά που τους έταξε η κυβέρνηση και τελικά δεν έδωσε ποτέ.

Το ποσό φτάνει τα 6 εκατομμύρια ευρώ, με τον Συνήγορο του Πολίτη να στηρίζει την ομαδική αγωγή και το Υπουργείο να μην έχει πάρει καμία θέση έως και σήμερα.

https://toedolio5.gr/2025/10/30/ta-psem ... ikan-pote/

:disappointed:
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από TORRERO »

Άλλη μια φορά, λόγος για να πέσουμε απ' τα σύννεφα, στα οποία μας ξαπλώνει αναπαυτικά συνήθως, το Ελληνικόν "κράτο".... :clap:
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin

Tρελή μπίζνα 😄
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αυτοκίνητο Γενικά”