TOYOTA AVENSIS 2009

Σημαντικες ειδήσεις αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Gel73

TOYOTA AVENSIS 2009

Δημοσίευση από Gel73 »

Εικόνα
Εικόνα

Διαθέσιμο το νέο Avensis

Τις τιμές και τις εξοπλιστικές εκδόσεις του νέου Avensis ανακοίνωσε η ελληνική αντιπροσωπεία της Toyota. Το νέο ιαπωνικό μοντέλο διατίθεται με δύο μηχανικά σύνολα, σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις και οι τιμές του ξεκινούν από τα 19.600 ευρώ.

Τα μηχανικά σύνολα του νέου Avensis:

· Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με απόδοση 132 ίππους στις 6.400 σ.α.λ και ροπή 160Nm στις 4.400 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 10,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ.
· Βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 147 ίππους στις 6.400 σ.α.λ και ροπή 180Nm στις 4.400 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9,4 δευτερόλεπτα (auto: 10,4) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ (auto: 6,7).

Αναλυτικά οι εξοπλιστικές εκδόσεις:

Η έκδοση Classic περιλαμβάνει ABS με EBD, brake assist, αερόσακους οδηγού/συνοδηγού, πλευρικούς αερόσακους, αερόσακους οροφής, αερόσακο γονάτων, air-condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, radio-CD με MP3, κεντρικό κλείδωμα και ηλεκτρικούς θερμαινόμενους καθρέπτες

H έκδοση Elegant περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα ελέγχου ευστάθειας & πρόσφυσης, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα πίσω, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες, δερμάτινο τιμόνι, προβολείς ομίχλης, αισθητήρες βροχής & φώτων, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη και ζάντες αλουμινίου.

Η έκδοση Prestige περιλαμβάνει επιπλέον cruise control, bluetooth και εκκίνηση κινητήρα με μπουτόν.

Οι τιμές του νέου Avensis:

AVENSIS 1.6 6MT CLASSIC 19.600 €
AVENSIS 1.6 6MT ELEGANT 21.700 €
AVENSIS 1.6 6MT CLASSIC & VSC+/TRC 20.300 €
AVENSIS 1.6 6MT ELEGANT & NAVI 23.000 €

AVENSIS 1.8 6MT ELEGANT 23.900 €
AVENSIS 1.8 6MT PRESTIGE 25.450 €
AVENSIS 1.8 CVT ELEGANT 25.700 €
AVENSIS 1.8 CVT PRESTIGE 27.250 €
AVENSIS 1.8 6MT ELEGANT & NAVI 25.200 €
AVENSIS 1.8 6MT PRESTIGE & NAVI 28.250 €
AVENSIS 1.8 CVT ELEGANT & NAVI 27.000 €
AVENSIS 1.8 CVT PRESTIGE & NAVI 30.050 €

ΠΗΓΗ: autotriti.gr
Άβαταρ μέλους
martselo

Re: TOYOTA AVENSIS 2009

Δημοσίευση από martselo »

πολυ αδιαφορα αυτοκινητα αυτα τα toyota,ρε παιδι μου.ειχε ο πατερας μου ενα avensis προηγουμενης γενιαε,και εστριβε σε 3 χρονους,τιμονι,τροχοι,και μετα το σασι.2 φορες το πηρα βολτα,ουτε που το ξαναπηρα.
Άβαταρ μέλους
vgeorgoudis
Skodafans Silver Member
Μοντέλο: Octavia 5 1.6 mpi
Κωδικός Μέλους: Ναι

Δημοσίευση από vgeorgoudis »

Δεν ξέρω για τα καινούργια αλλά τα παλιά ήτανε πραγματικά σκυλιά! Η "ε" του πατέρα μου ούτε τσακ μετά από 16 χρόνια και -μόλις-140.000 χλμ και μάλιστα πέρασε και από 3 οδηγούς (την αφεντιά μου, τον αδελφό μου και τον πατέρα μας)

Το καινούργιο:Μεγάλο σκάφος και εσωτερικό, αδιάφορη σχεδίαση ταμπλό (ούτε εμένα που διάλεξα οκτάβια δεν με εντυπωσίασε) όμορφο και δυναμικό εξωτερικό (που μεγαλώνει και την αντίθεση με το μέσα) και τεχνολογία στους κινητήρες (όχι όμως πολλαπλοί πίσω;;;)
Καλοί οι 132 ίπποι και τα 16 χλγμ στα 1600, να δούμε όμως και κάνα διάγραμμα πως βγαίνουν όλα αυτά γιατί είναι πολύ βαρύ. Το 1800άρι πάλι ακούγεται ακόμη καλύτερο και σαφώς θα ήταν η επιλογή μου από πλευράς κινητήρα-αν το επέλεγα.
Όσο για την κατανάλωση...κράτα μικρό καλάθι, γιατί και για τους fsi πολλά έλεγαν αλλά πίνουν σαν τον Ορέστη Μακρή.
Εικόνα ΕικόναΕικόνα
Άβαταρ μέλους
Gel73

Δημοσίευση από Gel73 »

vgeorgoudis έγραψε:Δεν ξέρω για τα καινούργια αλλά τα παλιά ήτανε πραγματικά σκυλιά! Η "ε" του πατέρα μου ούτε τσακ μετά από 16 χρόνια και -μόλις-140.000 χλμ και μάλιστα πέρασε και από 3 οδηγούς (την αφεντιά μου, τον αδελφό μου και τον πατέρα μας)

Το καινούργιο:Μεγάλο σκάφος και εσωτερικό, αδιάφορη σχεδίαση ταμπλό (ούτε εμένα που διάλεξα οκτάβια δεν με εντυπωσίασε) όμορφο και δυναμικό εξωτερικό (που μεγαλώνει και την αντίθεση με το μέσα) και τεχνολογία στους κινητήρες (όχι όμως πολλαπλοί πίσω;;;)
Καλοί οι 132 ίπποι και τα 16 χλγμ στα 1600, να δούμε όμως και κάνα διάγραμμα πως βγαίνουν όλα αυτά γιατί είναι πολύ βαρύ. Το 1800άρι πάλι ακούγεται ακόμη καλύτερο και σαφώς θα ήταν η επιλογή μου από πλευράς κινητήρα-αν το επέλεγα.
Όσο για την κατανάλωση...κράτα μικρό καλάθι, γιατί και για τους fsi πολλά έλεγαν αλλά πίνουν σαν τον Ορέστη Μακρή.
Καταρχήν.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Δεύτερον, αυτά τα περί καταναλώσεως είναι μεγάλη απάτη,
γιατί τα κιβώτια ταχυτήτων δεν ρυθμίζονται με βάση της ανάγκες
οδήγησης του οχήματος, αλλά με σκοπό να περάσουν τις νόρμες
που έχουν τεθεί για τα καυσαέρια. Το αποτέλεσμα είναι -επειδή-
είναι τόσο μακρυά τα κιβώτια, για να έχει απόδοση ο κινητήρας
σε πραγματικές συνθήκες κίνησης/οδήγησης, αναγκάζεσαι να τον
ξεζουμίζεις. Κατ'εμέ πρέπει να αλλάξει ο τρόπος πιστοποίησης των καυσαερίων.
Όσο αφορά την εμφάνιση. Άλλοι αναζητούν ομορφιά, και άλλοι αξιοπιστία.
Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το πως είναι ένα αυτοκίνητο μέσα,
παρά έξω, όπως φυσικά με ενδιαφέρει να μην τρίζει και να είναι αξιόπιστο,
καθότι το κυκλοφορώ καθημερινά.
Άβαταρ μέλους
ΠΕΤΡΟΣ Κ.
Member
Μοντέλο: OCTAVIA 5 1.6 FSI

Δημοσίευση από ΠΕΤΡΟΣ Κ. »

Gel73 έγραψε:...
· Βενζινοκινητήρας 1,6 λίτρων με απόδοση 132 ίππους στις 6.400 σ.α.λ και ροπή 160Nm στις 4.400 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 10,4 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ.
· Βενζινοκινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 147 ίππους στις 6.400 σ.α.λ και ροπή 180Nm στις 4.400 σ.α.λ. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 9,4 δευτερόλεπτα (auto: 10,4) και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 6,5 λίτρα ανά 100 χλμ (auto: 6,7).
Αν δεν είναι τυπογραφικό λάθος είναι σίγουρα μούφα. Η ίδια κατανάλωση με διαφορά 15 ίππων? Μπορεί να συμβαίνει αλλά μου φαίνεται περίεργο. Πάντως το προηγούμενο Avensis "ρουφούσε" αρκετά. Το έχει συγγενικό μου ατομο και έχει αγανακτήσει. Θα μου πεις άλλη τεχνολογία κινητήρα. Οκ. Είδομεν.
Σωστά λάστιχα, σωστή ανάρτηση, σωστά φρένα, ζώνη και φύγαμε
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS

Δημοσίευση από linkin's dad »

Ως Toyota το Avensis ειναι ιδιαιτερα ακριβο,χωρις απαραιτητα να προσφερει κατι περισσοτερο σε σχεση με τον ανταγωνισμο.Την εκδοση των 1600 κυβ. εκ. δεν τη συζητω καν λογω βαρους.Μονοδρομος ειναι η εκδοση των 1800 κυβ. εκ.,η οποια ξεκιναει στα 23.900 ευρω.
Το νεο Opel Insignia ξεκιναει στα 23.800 ευρω στην εκδοση 1.6Τ των 180 hp.H διλιτρη εκδοση των 220 hp αναμενεται να ξεκιναει στα 28.500 ευρω.
Αν αναλογιστει κανεις οτι υπαρχουν και τα διαφορα σενταν της VAG με κινητηρα τουρμπο,συμπεραινει οτι το Avensis ειναι μονο για τους πιστους της Toyota.
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... rt_id=9553
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
ABTAKIAS
SkodaFans Moderator
Μοντέλο: OCTAVIA RS I

Δημοσίευση από ABTAKIAS »

To πέτυχα χτες το απόγευμα στον Καρέα.

Ασημί χρώμα με αυτοκόλλητο στην πόρτα του οδηγού 4 ΤΡΟΧΟΙ.

Ωραίο σαν αμάξωμα και ποιο ωραία η μούρη..αλλά τα οπίσθια χάλια :|

Ίσως με κανένα σαλύγγαρο να χτύπαγε τον ανταγωνισμό :roll:
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επίσημη εφημερίδα του Skodafans Club”