ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Συζητήσεις γενικού ενδιαφέροντος
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ThomasN

Re: ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Δημοσίευση από ThomasN »

Είναι η τρίτη φορά που επιχειρώ να κόψω το τσιγάρο. Τις πρώτες δύο, μπορώ να πω ότι δοκίμαζα τον ευατό μου, με αφορμή την γέννηση των παιδιών μου. Εκείνη την περίοδο, δοκίμαζα που και που......το πήγαινα δηλαδή στρωτά, αλλά έλα που δεν μπορούσα να το συγκρατήσω στα 5 τσιγάρα την ημέρα!!!! Έτσι έφτασα να καπνίζω πάλι ένα πακέτο την ημέρα!!!! Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όποιος θέλει, μπορεί να κόψει το τσιγάρο. Είμαι ήδη μία βδομάδα άκαπνος και έχω την εντύπωση ότι αυτή η προσπάθεια είναι πιο βολική από τις προηγούμενες, μάλλον και εξαιτίας των μέτρων!!!!
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia 5vRS
Κωδικός Μέλους: Ναι

Δημοσίευση από linkin's dad »

ThomasN έγραψε:Είναι η τρίτη φορά που επιχειρώ να κόψω το τσιγάρο. Τις πρώτες δύο, μπορώ να πω ότι δοκίμαζα τον ευατό μου, με αφορμή την γέννηση των παιδιών μου. Εκείνη την περίοδο, δοκίμαζα που και που......το πήγαινα δηλαδή στρωτά, αλλά έλα που δεν μπορούσα να το συγκρατήσω στα 5 τσιγάρα την ημέρα!!!! Έτσι έφτασα να καπνίζω πάλι ένα πακέτο την ημέρα!!!! Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι όποιος θέλει, μπορεί να κόψει το τσιγάρο. Είμαι ήδη μία βδομάδα άκαπνος και έχω την εντύπωση ότι αυτή η προσπάθεια είναι πιο βολική από τις προηγούμενες, μάλλον και εξαιτίας των μέτρων!!!!
Ετσι ακριβως οπως το λες ειναι.Δεν υπαρχει ''ολιγον εγγυος''.Η' ΚΑΠΝΙΖΕΙς Η' ΔΕ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ :!:Οταν σε πιασει η λιγουρα να κανεις τσιγαρο κρατα αμυνα.Θα σου περασει. Καλη επιτυχια :!: :D :D :D
5vRS ..... powered by Κριτωνας & Στελιος,gone but not forgotten
Renault Megane IV, dCi 1.6, BOSE Edition
Fabia III TDI 1.4 .....μαμα!
Να σου θυμισω, ειχε TURBOκαιρο τη μερα που σε γνωρισα...!
Άβαταρ μέλους
ΟΚΤΑΒΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ
Member
Μοντέλο: OCTAVIA 5 RS (240hp)

Δημοσίευση από ΟΚΤΑΒΙΟΣ ΚΑΙΣΑΡΑΣ »

Το έχω κόψει 3 χρόνια και αισθάνομαι άλλος ανθρωπος από το πρώτο 6μήνο
ΑΝΔΡΕΑΣ
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MadSurfer
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: ......

Δημοσίευση από MadSurfer »

Την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα εξετάζει το υπουργείο Υγείας

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου για την απαγόρευση του καπνίσματος και μέσα στα ΙΧ αυτοκίνητα, όταν σε αυτά επιβαίνουν ανήλικοι εξετάζει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη εξευρεθεί, οι πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενημέρωσε τη Δευτέρα σχετικά τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου, όπως αναφέρει «Το Βήμα».

Σημειώνεται ότι εισηγήσεις για την απαγόρευση του καπνίσματος και στα ΙΧ αυτοκίνητα είχε δεχθεί και η πρώην υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι οποίες αποσκοπούσαν στην προστασία των επιβατών και δη των παιδιών από το παθητικό κάπνισμα και στην αύξηση των μέτρων οδικής ασφάλειας.

Η απαγόρευση του καπνίσματος στα ΙΧ, υπό προϋποθέσεις, ισχύει ήδη σε αρκετές χώρες.

Εν τω μεταξύ, λήγει την 1η Οκτωβρίου ο μήνας προσαρμογής και προειδοποιήσεων για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στην Ελλάδα.

Από την Παρασκευή αρχίζει η περίοδος επιβολής προστίμων σε όσους δεν συμμορφώνονται με το νόμο κατά του καπνίσματος.

πηγή in.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
MadSurfer
SkodaFan For Life!

Παιδί στο αυτοκίνητο + κάπνισμα = 1.500 ευρώ!
Τσουχτερά πρόστιμα για όσους καπνίζουν στο αυτοκίνητο παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών προβλέπει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Υπουργό Υγείας.

Πολύ ακριβά θα πληρώνουν πλέον οι… μερακλήδες το κάπνισμα στο αυτοκίνητο, εφόσον σε αυτό επιβαίνουν παιδία ηλικίας κάτω των 12 ετών. Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή την Παρασκευή ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για την παράβαση αυτή (σ.σ.: η οποία θα πιστοποιείται από την Αστυνομία) θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα ο οποίος καπνίζει, ανεξάρτητα αν είναι ο οδηγός του οχήματος ή όχι. Μάλιστα, η σχετική τροπολογία επιβάλλει το διπλασιασμό του παραπάνω προστίμου (3.000 ευρώ) αν αυτός που καπνίζει οδηγεί όχημα δημοσίας χρήσης. Συν τοις άλλοις, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα επιβάλλεται στους οδηγούς επιπλέον αφαίρεση της άδειας οδήγησης για διάστημα 1 μηνός για κάθε παράβαση, ακόμα και στην περίπτωση που η τελευταία δεν διαπράττεται από τους ίδιους, αλλά από κάποιο άλλο επιβαίνον στο εν λόγω όχημα πρόσωπο.

Το μέτρο, ως προς την ουσία του, ασφαλώς και βρίσκεται πως τη σωστή κατεύθυνση, καθώς ουδείς μπορεί να παραγνωρίσει τις βλαβερές συνέπειες του καπνού για τα παιδία. Ωστόσο, αναρωτιόμαστε αν η ελληνική πολιτεία πιστεύει πως έχει εξαντλήσει τα μέσα που διαθέτει παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, και με τον ίδιο μάλιστα ζήλο, ώστε τα παιδιά, ανεξαρτήτου ηλικίας, να μην εκτίθενται και σε άλλους, πολύ πιο ουσιαστικούς κινδύνους σε σχέση με το αυτοκίνητο, άμεσα συνδεδεμένους με την ίδια τους τη ζωή, για παράδειγμα (σ.σ.: αλήθεια, με ποια διαδικασία το κράτος ελέγχει την ικανότητα των οδηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης σε τακτικό επίπεδο και δει εκείνων των σχολικών;) ή, πράγμα που απευχόμαστε, απλά πρόκειται για μία ακόμα «αφορμή» ώστε τα γεμίσουν έστω και ευκαιριακά τα κρατικά ταμεία.

πηγή: 4troxoi.gr
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
G.pap

Δημοσίευση από G.pap »

16η μερα αυριο χωρις τσιγαρο και ειμαι καλα!!! :D :D
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!

G.pap έγραψε:16η μερα αυριο χωρις τσιγαρο και ειμαι καλα!!! :D :D
2 χρονια και ενας μηνας σημερα και ειμαι καλα :!: :!: :!: Συνεχισετο :!: Μη το ξαναβαλεις στο στομα σου.Ο χρονος δουλευει υπερ σου. :D :D :D
Άβαταρ μέλους
G.pap

Δημοσίευση από G.pap »

linkin's dad έγραψε:
2 χρονια και ενας μηνας σημερα και ειμαι καλα :!: :!: :!: Συνεχισετο :!: Μη το ξαναβαλεις στο στομα σου.Ο χρονος δουλευει υπερ σου. :D :D :D
Μονο που το μυριζω με αναγουλιαζει.Το πηρα αποφαση τελος.
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!

Καλη επιτυχια.Βλεπω εισαι και νεο παιδι.Δεν εχει προλαβει το τσιγαρο να σου προκαλεσει μονιμη βλαβη στην υγεια σου. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
G.pap

Δημοσίευση από G.pap »

linkin's dad έγραψε:Καλη επιτυχια.Βλεπω εισαι και νεο παιδι.Δεν εχει προλαβει το τσιγαρο να σου προκαλεσει μονιμη βλαβη στην υγεια σου. :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Σε ευχαριστω να εισαι καλα.
Άβαταρ μέλους
MadSurfer
SkodaFan For Life!

Ωραίος...!!! :thumbup:
Τώρα που το πήρες απόφαση όμως μην γυρίσεις πίσω... :mozilla_wink:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Μοντέλο: Fabia Mk1
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από RoadRunner »

:shock: Μπραβο καλε :shock:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Fabiap

Δημοσίευση από Fabiap »

Η αλήθεια είναι ότι έχω κόψει το τσιγάρο 6 χρόνια τώρα...!Το έκοψα μαχαίρι και δεν έχω κάνει ούτε τζούρα από τότε! Το θέμα είναι να το θέλεις πραγματικά και όχι να στο επιβάλει κάποιος, εγώ πιστεύω ότι αν το θες εσύ τότε είναι δεδομένο ότι θα το κόψεις...!Μια απόφαση είναι!
Άβαταρ μέλους
linkin's dad
SkodaFan For Life!

Άβαταρ μέλους
Gel73

Δημοσίευση από Gel73 »

Εγώ το παράτησα στης 15-16 Νοεμβρίου του 2002 και μπορώ να πω ότι δεν με προβλημάτισε καθόλου,
βέβαια για περίπου 16 χρόνια του έδωσα και κατάλαβε, όταν όμως έπαψε να με ευχαριστεί όλα τελείωσαν, εύκολα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα”