Περί τοποθέτησης φιμέ μεμβρανών γενικά
-
spyrval
Re: Περί τοποθέτησης φιμέ μεμβρανών γενικά
Παιδιά να ρωτήσω κάτι γιατί έχω μπερδευτεί? Στην αντιπροσωπεία που παρήγγειλα το αυτοκίνητο μου είπαν ότι μου κάνουν δώρο τις μεμβράνες μπρος πίσω (ούτε που ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο!). Μου μίλησε για 3 "βαθμίδες" προφανώς από το πόσο σκούρες είναι και πόσο φως περνάει. Μου πρότεινε τις "μεσαίες". Αυτό που με ενδιαφέρει είναι η προστασία του παιδιού από τον ήλιο αλλά δε θέλω να έχω πρόβλημα ορατότητας βράδυ, σε σκοτεινό δρόμο κλπ έστω και από τα πλαϊνά παράθυρα. Να προτιμήσω αυτές ή τις πιο "ανοιχτές"? Και σίγουρα θα βάλω ίδιες μπρος πίσω λόγω εμφάνισης
- VRS5
- SkodaFan For Life!
- Μοντέλο: octavia rs5
- Κωδικός Μέλους: Ναι
- Επικοινωνία:
Επειδη κοβουν τον ηλιο αρκετα βαλε τις ανοιχτες για να μην εχεις προβλημα και με τους μπ@τσους :mrgreen:
Απλα να μην διακρινονται πολυ!!! :D
Απλα να μην διακρινονται πολυ!!! :D
- ThanassisGT
- SkodaFan For Life!
- Μοντέλο: octavia gt
αν ηξερε να μας πει μαρκα και τυπο μεμβρανης θα βοηθουσε πολυ
I am nobody..
..nobody is perfect..
..therefore, I am perfect!!!
..nobody is perfect..
-
spyrval
Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω μάρκα. Ότι βάζει η Interauto....Πάντως θα ρωτήσω την άλλη εβδομάδα. Επειδή μου άρεσε σαν ιδέα σκέφτηκα ότι ίσως βάλω και στο άλλο αυτοκίνητό μου και ο πωλητής μου είπε ότι κάνουν 180 ευρώ. Δεν σκέφτηκαν καν νομικά κολλήματα γιατί μου είπε ότι μου δίνουν χαρτιά κλπ και θεώρησα ότι μαγαζί επίσημης αντιπροσωπείας δε θα έδινε ποτέ κάτι παράνομο.ThanassisGT έγραψε:αν ηξερε να μας πει μαρκα και τυπο μεμβρανης θα βοηθουσε πολυ
- ThanassisGT
- SkodaFan For Life!
- Μοντέλο: octavia gt
180 ειναι η τιμη που δινουν σχεδον ολοι. μαθε μαρκα κι αν δεν ειναι καποια εκ των llumar ή 3Μ ή τουλαχιστον να δινει εφ' ορου ζωης εγγυηση, αστο και πηγαινε βαλτα μονος σου οπου θες
I am nobody..
..nobody is perfect..
..nobody is perfect..
-
arxaggelos
Συμφωνώ με τον Θανάση,αν δεν είναι κάτι επώνυμο όπως LLumar ή 3Μ καλύτερα πήγαινε μόνος σου και βάλτα και ζήτα κάποιο άλλο δώρο από την αντιπροσωπεία.190€ τα έβαλα εγώ στη LLumar.
Όσο για το νόμιμο και το κατά πόσο θα έβαζε η αντιπροσωπεία κάτι παράνομο ή όχι..η μόνη περίπτωση τα φιμέ να είναι νόμιμα είναι να είναι σχεδόν διάφανα (για τα μπροστινά παράθυρα) Οτιδήποτε άλλο θεωρείται παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Τώρα αν σε γράψουν ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα
Όσο για το νόμιμο και το κατά πόσο θα έβαζε η αντιπροσωπεία κάτι παράνομο ή όχι..η μόνη περίπτωση τα φιμέ να είναι νόμιμα είναι να είναι σχεδόν διάφανα (για τα μπροστινά παράθυρα) Οτιδήποτε άλλο θεωρείται παράνομο σύμφωνα με τον ΚΟΚ.Τώρα αν σε γράψουν ή όχι αυτό είναι άλλο θέμα
-
spyrval
Ευχαριστώ για τη βοήθεια, τώρα κατάλαβα τί παίζεται. Θα ρωτήσω μάρκα μεμβράνης και θα αποφασίσω
-
labros GT
Γνωστός που τα έβαλε σε αντιπροσωπεία πάντως τον έγραψαν! 
-
leonidas
Eμένα πάντως ο γιος μου(Skoda FabiaII SE)με τα φιμέ από την αντιπροσωπεία, όσες φορές τον έχουν σταματήσει μου έχει πει κοιτάνε άμα πάνω στα τζάμια υπάρχει ένα αυτοκόλλητο το οποίο δηλώνει ότι τηρούν τις ελληνικές και ευρωπαικές προδιαγραφές!άρα δεν μπορούν να σε γράψουν!
- RoadRunner
- Site Admin
- Μοντέλο: Fabia Mk1
- Επικοινωνία:
Μέχρι να πάρουν φωτόμετρα,όταν τα πάρουν θα μπορέσουν να σε γράψουν και "νόμιμα".leonidas έγραψε:Eμένα πάντως ο γιος μου(Skoda FabiaII SE)με τα φιμέ από την αντιπροσωπεία, όσες φορές τον έχουν σταματήσει μου έχει πει κοιτάνε άμα πάνω στα τζάμια υπάρχει ένα αυτοκόλλητο το οποίο δηλώνει ότι τηρούν τις ελληνικές και ευρωπαικές προδιαγραφές!άρα δεν μπορούν να σε γράψουν!

-
leonidas
Πάντως επειδή μου κίνησε την περιέργεια πήγα και ρώτησα στην αντιπροσωπεία και μου είπαν πως άμα τα τζάμια του αυτοκινήτου έχουν το συγκεκριμένο σήμα: http://s992.photobucket.com/albums/af46 ... 220565.jpg δεν έχεις κανένα πρόβλημα γιατί ταυτόχρονα σου δίνουν και ένα χαρτί με το οποίο αναφέρονται ότι είχα αναφέρει στο προηγούμενο post!
- RoadRunner
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Ρηξε μια ματιά στο τοπικ Φιμέ (μεμβράνες) & Κ.Ο.Κ. απο την σελ. 13 και μετα για να δεις τι προβλέπει ο νομος (τον οποιο τον εχω σκαναρει και ανεβασα) Οριστε το λινκ για το θεμα
http://www.skodafans.gr/skodafans/viewt ... &start=180
Στα τελευταία ποστ θα δεις τι εργαλεία χρειάζονται για να ελέγξουν την "νομιμότητα" των φιμε.
Στα τελευταία ποστ θα δεις τι εργαλεία χρειάζονται για να ελέγξουν την "νομιμότητα" των φιμε.

-
leonidas
Γνώμη μου ότι άμα δεν δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση από τους αρμόδιους,πάντα οι μενβράνες θα αποτελούν φλέγον θέμα!Thanks Roadrunner για τις εξτρά πληροφορίες!Πάντως το αμάξι με μεβράνες είναι πιο δροσερό όπως και να το κάνουμε!
- RoadRunner
- Site Admin
- Επικοινωνία:
Η ξεκάθαρη απάντηση είναι οτι απαγορεύεται στα μπροστινά παράθυρα και το παρπριζ.
Από εκεί και πέρα καλή τύχη στα "μπλόκα". :|
Από εκεί και πέρα καλή τύχη στα "μπλόκα". :|

- ΔΗΜ.ΦΥΛΑΚΤΟΣ
- Skodafans Silver Member
- Μοντέλο: FELICIA (racing edition)
Το τοπιο ειναι θολο & οργανα δεν θα παρουν ποτε μαλλον.
Μετραει η ωρα,ο τοπος,ο τυπος του αυτοκινητου & το κυριοτερο "πως θα μιλησεις".
Δεν υπαρχει κανενας λογος για μαγκιες,φερθειτε εξυπνα (δεν ειπα με δουλικοτητα) & θα φυγετε κυριοι... :P
Μετραει η ωρα,ο τοπος,ο τυπος του αυτοκινητου & το κυριοτερο "πως θα μιλησεις".
Δεν υπαρχει κανενας λογος για μαγκιες,φερθειτε εξυπνα (δεν ειπα με δουλικοτητα) & θα φυγετε κυριοι... :P

«Μερικές φορές είμαι ο Θεός. Αν πω ότι κάποιος πρέπει να φύγει, φεύγει την ίδια μέρα» (1949-1993)