ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Συζητήσεις γενικού ενδιαφέροντος
Απάντηση
Sailing
Site Admin
Μοντέλο: Superb 1.8Τ
Κωδικός Μέλους: Ναι

Re: ΟΤΑΝ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ

Δημοσίευση από Sailing »

darkmaster έγραψε:Εγω παιδια καπνιζα 5 χρονια λιγα μπορει να πει καποιος αλλα εχω μια βδομαδα τωρα που το πεταξα στην κυριολεξια και ειμαι αλλος ανθρωπος.

δοκιμαστε το ειναι για το καλο ολων μας
Κοψτε το Χαρο που πληρωνουμε για να τον κανουμε

Sailing ελα να σε βοηθησω εγω!!!!
Έυχαριστώ αδερφε αλλά έχω ήδη λόγο....και βοήθεια! Εικόνα

Αν δώ τα δύσκολα θα πρήξω το κοτόπουλο!!! Εικόνα Εικόνα Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ellhnas

Δημοσίευση από ellhnas »

Προσωπική εμπειρία

Είμαι 43 χρόνων και κάπνιζα από τα 11 χρόνια μου χωρίς υπερβολές περίπου 31 χρόνια και λέω περίπου γιατί το έκοψα 18/11/2006 .
Βέβαια έπαθα ένα μικρό έμφραγμα με τρεις μέρες στην εντατική , μετά από πολλές εξετάσεις και πολλές διαγνώσεις το σίγουρο ήτανε πως δεν έφταιγε το τσιγάρο , όσο περίεργο κι αν είναι, τεσπα απλά ο γιατρός μου είπε ένταξη πολλά χρόνια κάπνισες κόφτο τώρα. τελικά τον άκουσα και είπα ναι κάπνισα πολλά χρόνια φτάνει . άρχισα περίπατους που δεν έκανα πριν και είδα κάποιες καλές βελτιώσεις σωματικά και γενικότερα, όχι θέμα sex γιατί πάντα είχα ορέξεις :lol: :lol: . παντός να ξέρετε ανακάλυψα πράγματα που δεν τα ήξερα πριν η και δεν τα έβλεπα η ουσία είναι ότι πραγματικά είναι μόνο μια ιδέα και τίποτα άλλο , μερικές φορές μου λίπη αλλά το ξεπερνάς άμεσος , και δεν έχω κανένα πρόβλημα να είμαι παρέα με καπνίζοντες ,.αυτά τα λίγα.
giannis amaliada
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Octavia RS I

Δημοσίευση από giannis amaliada »

ellhnas έγραψε:Προσωπική εμπειρία

Είμαι 43 χρόνων και κάπνιζα από τα 11 χρόνια μου χωρίς υπερβολές περίπου 31 χρόνια και λέω περίπου γιατί το έκοψα 18/11/2006 .
Βέβαια έπαθα ένα μικρό έμφραγμα με τρεις μέρες στην εντατική , μετά από πολλές εξετάσεις και πολλές διαγνώσεις το σίγουρο ήτανε πως δεν έφταιγε το τσιγάρο , όσο περίεργο κι αν είναι, τεσπα απλά ο γιατρός μου είπε ένταξη πολλά χρόνια κάπνισες κόφτο τώρα. τελικά τον άκουσα και είπα ναι κάπνισα πολλά χρόνια φτάνει . άρχισα περίπατους που δεν έκανα πριν και είδα κάποιες καλές βελτιώσεις σωματικά και γενικότερα, όχι θέμα sex γιατί πάντα είχα ορέξεις :lol: :lol: . παντός να ξέρετε ανακάλυψα πράγματα που δεν τα ήξερα πριν η και δεν τα έβλεπα η ουσία είναι ότι πραγματικά είναι μόνο μια ιδέα και τίποτα άλλο , μερικές φορές μου λίπη αλλά το ξεπερνάς άμεσος , και δεν έχω κανένα πρόβλημα να είμαι παρέα με καπνίζοντες ,.αυτά τα λίγα.

Εγω ζηλευω με την καλη εννοια οσους τα καταφεραν και το πεταξαν απο πανω τους και καποια μερα θα ειμαι μαζι τους.Μπραβο σε οσους το εκοψαν
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas1

Δημοσίευση από kostas1 »

Προσπαθω κα εγω να το κοψω ρε παιδια ακι εχω καταφερει να το περιορησο στα 12 τσιγαρα την ημερα.
Προσπαθω αλλα........ :roll:
Άβαταρ μέλους
Dion RS

Δημοσίευση από Dion RS »

Αυτά Κώστα είναι προσωρινά.&γω είχα φτάσει τα 3 τσιγάρα
την ημέρα. :!: :!:
Τώρα πάλι με το ζόρι μας φτάνει το πακετάκι. :cry:
Άβαταρ μέλους
Antzela
SkodaFan For Life!
Μοντέλο: Ντεν εχω αυτοκινητο πια..
Κωδικός Μέλους: Όχι

Δημοσίευση από Antzela »

«Πολλοί συνάδελφοι γιατροί είχαν το θλιβερό προνόμιο να παρακολουθήσουν τη διαδρομή μου ως βαρέως καπνιστή, αλλά και ως βαρέως ασθενούς, θύματος αυτής της συνήθειας».

«Το τσιγάρο είναι δολοφόνος»

Με τα λόγια αυτά, ο ακαδημαϊκός καθηγητής και πρώην υπουργός Υγείας κ. Κώστας Στεφανής ξεκίνησε χθες να περιγράφει την περιπέτεια της υγείας του. Μανιώδης καπνιστής επί πολλά χρόνια, υπέστη αρχικά έμφραγμα και αμέσως μετά χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.
«Το τσιγάρο είναι δολοφόνος»

Η ζωή του κινδύνευσε άμεσα από ανακοπή καρδιάς. Υποβλήθηκε σε «μπάι πας» και αναρρώνοντας θεώρησε ότι η περιπέτειά του έφτανε στο τέλος της. Πριν από δύο χρόνια, όμως, μία άλλη διάγνωση -κάποιου άλλου συναδέλφου του γιατρού- ήχησε στα αυτιά του αμείλικτη: Καρκίνος του πνεύμονα...

Η δημόσια αυτή εξομολόγηση έγινε σε εκδήλωση της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος. Παρών ήταν ο πρόεδρος της Εταιρείας και θεράπων γιατρός του, καθηγητής Καρδιολογίας, κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο κ. Στεφανής χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «ένα από τα πιο πειστικά παραδείγματα των συνεπειών του καπνίσματος», τονίζοντας ότι το τσιγάρο αποτελεί σήμερα τον «υπ αριθμόν ένα δολοφόνο της ανθρωπότητας».

Πρωταγωνιστής ο ίδιος σε ένα ακραίο παιχνίδι της μοίρας, την περίοδο 2002 - 2004, εφάρμοσε ως υπουργός Υγείας τα πρώτα μέτρα απαγόρευσης του καπνίσματος σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους.

Απαγόρευση
Η υπογραφή του δε υπάρχει στο κείμενο-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τον καπνό. Χάρη στην κοινή αυτή θέση των κρατών- μελών, χώρες που αντιδρούσαν στη σύμβαση, όπως οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, υποχρεώθηκαν να προσχωρήσουν στην αποδοχή της. Στις 16 Ιουνίου του 2003, πρώτος από τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, υπέγραψε την ιστορική αυτή Σύμβαση.

Αναφερόμενος στην απειλή του καπνίσματος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, καθηγητής κ. Δημήτρης Κρεμαστινός, τόνισε ότι οι καταστροφικές συνέπειες του καπνίσματος είναι πασιφανείς.

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γενεύης έδειξε ότι τα άτομα που εκτίθενται στο παθητικό κάπνισμα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, όμοια με αυτά των καπνιστών.

Αλλη μελέτη έδειξε ότι νήπια που εκτίθενται στον καπνό τσιγάρου κατά τη διάρκεια της εμβρυϊκής ζωής τους εμφανίζουν μεγαλύτερα προβλήματα συμπεριφοράς σε σχέση με τους συνομήλικούς τους που δεν είχαν την ίδια «τύχη».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η διακοπή του καπνίσματος έχει άμεσα ευεργετικά αποτελέσματα. Οι χρόνιοι καπνιστές κερδίζουν με τη διακοπή του καπνίσματος τρία χρόνια ζωής. Ακόμα και σε ηλικίες μεγαλύτερες των 65 ετών, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να ελαττώσει κατά 50% τον κίνδυνο να πεθάνει κάποιος από νόσο που έχει σχέση με το κάπνισμα.

Ο καρδιαγγειακός κίνδυνος σε έναν υπερτασικό που θα σταματήσει το κάπνισμα μειώνεται στο 40%, ενώ η διακοπή ελαττώνει την κακή χοληστερόλη κι αυξάνει την καλή.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία προχώρησε στη δημιουργία ενός «επιθετικού» τηλεοπτικού μηνύματος που έτυχε ήδη της άμεσης έγκρισης από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και θα προβάλλεται απ όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Δημιουργήθηκαν, επίσης, ραδιοφωνικά αντικαπνιστικά μηνύματα.

Η ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Βαρέως καπνιστής, βαρέως ασθενής

Ο πρόεδρος της Καρδιολογικής Εταιρείας (σ.σ. ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός) αλλά κι άλλοι συνάδελφοι είχαν το θλιβερό προνόμιο να παρακολουθήσουν τη διαδρομή μου ως καπνιστή -«βαρέως καπνιστή»- αλλά και ως «βαρέως ασθενούς», θύματος αυτής της συνήθειας.

Είμαι εδώ ως το ζωντανό -ακόμα- παράδειγμα των αρνητικών συνεπειών από το συστηματικό κάπνισμα. Οταν έπαθα το πρώτο «εμφραγματάκι», είχε ήδη αρχίσει ύπουλα η δυσχέρεια της αναπνοής και ο βήχας, ο λεγόμενος τσιγαρόβηχας, και η αρχή της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Δύο χρόνια αργότερα, κάτω από συνθήκες που εγώ δεν έχω φυσικά προσωπικό βίωμα - αλλά γνώση έχει ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας και γιατρός μου - είχα την πρώτη ανακοπή και την «αναίμακτη» επέμβαση παράκαμψης «μπάι πας».

Και για να μην πολυλογώ, αναφέροντας τα ενδιάμεσα επεισόδια, καταλήγω στην τελευταία -προ διετίας- συνέπεια, δηλαδή τον καρκίνο του πνεύμονα.

Κλείνοντας την τριάδα των πιο βασικών αρνητικών συνεπειών του καπνίσματος, θα ήθελα να πω ότι αισθάνομαι ικανοποίηση να είμαι ακόμη μαζί σας και να αποτελώ μία ζωντανή -ελπίζω πειστική- μαρτυρία τι σημαίνει η σχέση με τον υπ αριθμόν ένα δολοφόνο της ανθρωπότητας. Το τσιγάρο.

Κώστας Στεφανής, ακαδημαϊκός καθηγητής, πρώην υπουργός Υγείας

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ
20.000 κάθε χρόνο τα θύματα

Ο πληθυσμός μίας χώρας όπως η Δανία «χάνεται» κάθε χρόνο από το κάπνισμα. Στην Ελλάδα, εκτιμάται ότι περίπου 20.000 καπνιστές πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις ίδιες παθήσεις. Σε αυτούς, πρέπει να προστεθούν άλλοι 1.000, οι οποίοι πεθαίνουν από το παθητικό κάπνισμα, ενώ τουλάχιστον 1.000 συμπατριώτες μας σε ετήσια βάση παθαίνουν έμφραγμα του μυοκαρδίου εξαιτίας του καπνίσματος! Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι σε ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο υπάρχει ενδελεχής ενημέρωση και απαγορεύσεις του καπνίσματος, καθώς και εισαγωγή μαθήματος στα σχολεία «Αγωγή Υγείας κατά του Καπνίσματος».
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antzela
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από Antzela »

Το 25% των νέων θα θερίσει το τσιγάρο όταν φτάσουν στη μέση ηλικία

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μακάβρια στατιστική για το κάπνισμα παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη. Το ένα τέταρτο των Ελληνόπουλων θα «θερίσει» το τσιγάρο όταν φτάσουν στη μέση ηλικία, σύμφωνα με τον καρδιολόγο - επιμελητή Α' του νοσοκομείου «Γεννηματάς» Νίκο Γκουζούμα, που μίλησε χθες το απόγευμα σε ημερίδα του Δήμου Νεάπολης.

«Μεγάλες διαστάσεις παίρνει τα τελευταία χρόνια η συνήθεια του καπνίσματος που ξεκινά από τα εφηβικά χρόνια και συγκεκριμένα από την ηλικία των 12 ώς 15 ετών», τόνισε ο κ. Γκουζούμας κι αναφέρθηκε στα εξής αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών:

Το κάπνισμα στα εφηβικά χρόνια παίρνει μεγάλες διαστάσεις
* Ενας στους τέσσερις μαθητές Γυμνασίου καπνίζει.

* Στο Λύκειο το ποσοστό των μαθητών που καπνίζουν είναι 36%.

* Η χώρα μας βρίσκεται στη 2η θέση στον κόσμο σε κατανάλωση τσιγάρων στους ενήλικες.

* Στους εφήβους ηλικίας 15 ετών βρίσκεται λίγο πιο χαμηλά από τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Ο κ. Γκουζούμας επισήμανε ακόμη ότι τα τσιγάρα περιέχουν 4.700 τοξικές ουσίες, εκ των οποίων οι 60 είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνες, ενώ οι 590 είναι πρόσθετες χημικές ενώσεις που χρησιμοποιούν οι καπνοβιομηχανίες για τη βελτίωση της γεύσης.

«Ο καπνιστής εκτός από τη νικοτίνη παίρνει και πίσσα, μονοξείδιο του άνθρακα, νιτροζαμίνες, αρωματικούς υδρογονάνθρακες και ίχνη βαρέων μετάλλων, ουσίες δηλαδή που καταστρέφουν την υγεία», επισήμανε ο γιατρός τονίζοντας ότι «το κέρδος για την υγεία του ανθρώπου αρχίζει 10 λεπτά μετά τη διακοπή του καπνίσματος».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 07/02/2008
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gel73

Δημοσίευση από Gel73 »

Μπράβο ρε Antzela, πες πες κάτι μπορεί να γίνει!
Άβαταρ μέλους
Antzela
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από Antzela »

Το ελπιζω! :roll:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Antzela
SkodaFan For Life!

Δημοσίευση από Antzela »

Τετάρτη, 26 Δεκέμβριος 2007
3 χρόνια χωρίς τσιγάρο.

Μου φαίνεται απίστευτο , αλλά πέρασαν 3 χρόνια από τη στιγμή που έκοψα το τσιγάρο! Σε αυτό το διάστημα, δεν έχω καπνίσει περίπου 22.οοο τσιγάρα (κάπνιζα περίπου 1 πακέτο την ημέρα) ,έχω κερδίσει περίπου 3.000€ και το πιο σημαντικό , έχω κάνει το καλύτερο δώρο στον οργανισμό μου, μη επιβαρύνοντάς τον με όλες αυτές τις χημικές ουσίες που υπάρχουν στο τσιγάρο. Η αλήθεια είναι ότι , αν κάποιος πριν μου έλεγε ότι θα κόψω το τσιγάρο, θα τον χαρακτήριζα φαντασιόπληκτο. Παρ'όλο που κάπνιζα με τύψεις απο ένα σημείο και μετά, δεν μπορούσα σε καμία περίπτωση να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τσιγάρο. Ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις. Ελεγα : "Θα σηκώνομαι το πρωί και δεν θα καπνίζω με τον καφέ μου; Θα είμαι στο γραφείο , με άγχος και δεν θα καπνίζω; Θα βγαίνω βόλτα για ποτό ή για καφέ και δεν θα καπνίζω; Μετά από κάποιο γεύμα, μαζί με παρέα δεν θα καπνίζω πίνοντας το κρασί μου; Περιμένοντας στο μποτιλιάρισμα στο αυτοκίνητο δεν θα καπνίζω; Στις γιορτές , στις διακοπές στην διάρκεια παρακολούθησης αγώνων δεν θα καπνίζω;" Ολα τα παραπάνω μου φαινόντουσαν αδιανόητα. Κι όμως όλα τα παραπάνω τα έκανα και ακόμη περισσότερα χωρίς να καπνίζω. Επίσης , περίμενα τη γέννηση των παιδιών μου χωρίς να καπνίζω!
Με ρωτάνε , πιο είναι το μυστικό για να κόψεις το τσιγάρο; Δεν υπάρχει μυστικό και ούτε υπάρχει μια μέθοδος κοψίματος. Ο καθένας μπορεί να κόψει το τσιγάρο με διαφορετικό τρόπο. Απλά υπάρχουν μέθοδοι που αποδεικνύονται πιο αποτελεσματικές και άλλες λιγότερο. Πάντα όμως εξαρτώνται από τον καθένα ξεχωριστά.
Στην δική μου περίπτωση η μέθοδος ήταν αυτή που λέμε "μαχαίρι" (Cold Turkey). Πριν όμως φτάσω σε αυτό το σημείο, επιτάχυναν και βοήθησαν την απόφασή μου ένα τυχαίο γεγονός και ένα site μέσα από το οποίο "εκπαιδεύτικα". Το τυχαίο γεγονός ήταν μια ακτινογραφία, που λόγω κάποιας παρανόησης δικής μου (ενώ έγραφε "δεν παρατηρείται εστιακή αλλοίωση" διάβασα "παρατηρείται εστιακή αλλοίωση"), πέρασα τις 2 χειρότερες και πιο τρομακτικές στιγμές της ζωής μου (μέχρι ο γιατρός να μου δείξει το λάθος μου) και κατάλαβα το πως αισθάνεται κάποιος που του ανακοινώνουν ότι έχει καρκίνο. Έτσι αποφάσισα πως δεν αξίζει να ρισκάρω τη ζωή μου.
Το δεύτερο ήταν ένα site που βρήκα τυχαία, αναζητώντας στοιχεία για το κάπνισμα και τη διακοπή του. Είναι το http://www.whyquit.com και μπορώ να πω ότι είναι ότι καλύτερο υπάρχει για να βοηθήσει στην διακοπή του καπνίσματος.
Έτσι με αυτά τα 2 "όπλα" (το φόβο και την εκπαίδευση) κατάφερα να το κόψω. Βέβαια δεν γελιέμαι, λέγοντας ότι έχω γλυτώσει. Ένας καπνιστής , παραμένει πάντα καπνιστής (έστω και πρώην), διότι έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες αν χαλαρώσει , να ξαναγυρίσει στο κάπνισμα. Τα 2 βασικότερα πράγματα που έμαθα από την εκπαίδευσή μου είναι ότι η προσπάθειά μου θα συνεχίζεται για χρόνια ακόμη (ίσως και μέχρι το τέλος της ζωής μου) και δεύτερον ότι έστω και μια τζούρα από τσιγάρο , θα με ξαναγυρίσει εκεί που ήμουν. Ακόμα και τώρα , μετά από 3 χρόνια, υπάρχουν στιγμές που λέω "να άναβα ένα τσιγάρο!". Γι' αυτό λένε ότι το τσιγάρο είναι πιο εθιστικό και από τα σκληρά ναρκωτικά και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.
Πάντως δεν αξίζει να καπνίζει κανείς τελικά , απ' όλες τις απόψεις. Στον χώρο εργασίας που είμαι , βλέπω συχνά πελάτες που αντιδρούν έντονα όταν πέσουν σε ελαττωματικό προϊόν. Φωνάζουν και απειλούν αν δεν τους το αλλάξουμε. Μερικοί από αυτούς καπνίζουν και αναρωτιέμαι "Γιατί δεν πηγαίνουν και στις εταιρείες κατασκευής τσιγάρων να διαμαρτυρηθούν; Το τσιγάρο είναι το πιο ελαττωματικό προϊόν. Σκοτώνει αποδεδειγμένα 1 στους 2 πελάτες του (50%) και κανείς δεν διαμαρτύρεται!"
Εγώ πάντως θα συνεχίσω την προσπάθειά μου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Gel73

Δημοσίευση από Gel73 »

Εγώ το έκοψα 15 Νοεμβρίου 2002 και έκτοτε ούτε καν πέρασε από το μυαλό μου.
Κάπνιζα 2 πακέτα camel την ημέρα, και κάπνιζα συστηματικά για κάτι περισσότερο από 16 χρόνια.
Αν το πάρεις - πραγματικά - απόφαση, δεν θα ιδρώσει ούτε το αυτί σου, όταν το κόψεις.
Οι φίλοι μου απορούν ακόμη για τον τρόπο με τον οποίο το έκοψα!
Άβαταρ μέλους
ABTAKIAS
SkodaFans Moderator
Μοντέλο: OCTAVIA RS I

Δημοσίευση από ABTAKIAS »

Εγώ δεν κάπνισα ποτέ :mrgreen:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas1

Δημοσίευση από kostas1 »

ABTAKIAS έγραψε:Εγώ δεν κάπνισα ποτέ :mrgreen:
Ευτηχισμενος ανθρωπος εισαι ρε φιλε......

Οχι σαν εμας που παλευουμε να το κοψουμε το ριμαδι.......
Άβαταρ μέλους
ABTAKIAS
SkodaFans Moderator
Μοντέλο: OCTAVIA RS I

Δημοσίευση από ABTAKIAS »

Υπομονή και θέλιση φίλε Κώστα :mrgreen:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kostas1

Δημοσίευση από kostas1 »

Ειναι παρα πολυ δυσκολα φιλε πιστεψε με........
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα”