Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Συζητήσεις γενικού ενδιαφέροντος
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Παναθηναϊκός έκανε… τραγικό 35λεπτο κόντρα στην Παρί στο Telekom Center Athens, για την 29η αγωνιστική της Euroleague και παρά την αντεπίθεση στο φινάλε, δεν κατάφερε να αποφύγει την σοκαριστική ήττα με 104-99.

Ο εκπληκτικός Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις πέτυχε 27 πόντους και πήγε να… γυρίσει μόνος του το ματς στα τελευταία λεπτά, αλλά ένα δικό του άστοχο τρίποντο, με επαφή που δεν δόθηκε φάουλ, οδήγησε οριστικά στο διπλό της Παρί στην έδρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος παρέμεινε χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι στη Euroleague.


Το παιχνίδι
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε χωρίς ενέργεια στην άμυνα το παιχνίδι και η Παρί το εκμεταλλεύτηκε για να “ζεσταθεί” από το τρίποντο, έχοντας 5/8 στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα. Οι “πράσινοι” βρήκαν όμως από την πλευρά τους, εύκολους πόντους στην επίθεση, με τον Φαρίντ να γίνεται παράγοντας της αναμέτρησης και να επιτρέπει στην ομάδα του Αταμάν να ισοφαρίσει σε 29-29 στο 10′.

Η δεύτερη περίοδος ήταν όμως ακόμη χειρότερη για τον Παναθηναϊκό. Οι “πράσινοι” παρέμειναν τραγικοί στην άμυνά τους, προσφέροντας πολλά ελεύθερα σουτ και εύκολα καλάθια στην Παρί, με τους ίδιους να… κολλάνε στην επίθεση. Το επιμέρους 29-16 στο δεκάλεπτο είναι ενδεικτικό της εικόνας της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, η οποία και βρέθηκε έτσι να χάνει με 15 πόντους διαφορά στο ημίχρονο.

Μετά την ανάπαυλα, ο Χέιζ Ντέιβις προσπάθησε να “ξυπνήσει” τους συμπαίκτες του, αλλά “πάλευε” μόνος του και στις δύο πλευρές του γηπέδου, με τον Παναθηναϊκό να είναι… ανεκδιήγητος στις επιστροφές του και την Παρί να τον “σκοτώνει” στο τρανζίσιον, ακόμη και μετά από καλάθια. Παρότι κατάφερε να “μαζέψει” τη διαφορά στο -10, το 80-70 του 30′, ήταν καλύτερο από ό,τι έδειχνε η παρουσία των παικτών του “τριφυλλιού” στο παρκέ.

Η Παρί έφθασε έτσι να προηγείται ξανά, ακόμη και με 15 πόντους διαφορά στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο. Όλα έδειχναν “τελειωμένα” έτσι στο Telekom Center Athens, αλλά ο Χέιζ Ντέιβις αποφάσισε να “παλέψει” μόνος του το παιχνίδι και με συνεχόμενα δικά του τρίποντα, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από το… πουθενά στη διεκδίκηση του αγώνα. Οι “πράσινοι” είχαν μάλιστα την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη με νέο σουτ τριών πόντων του Αμερικανού φόργουορντ, αλλά αυτός αστόχησε, φωνάζοντας και για φάουλ, με την Παρί να φεύγει έτσι νικήτρια από το ματς με το τελικό 104-99.


Τα δεκάλεπτα: 29-29, 45-58, 70-80, 99-104
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Ολυμπιακός κέρδισε 2-1 τον Πανσερραϊκό και έφτασε την ΑΕΚ στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία με 2-2 στο παιχνίδι της Ένωσης με το Βόλο στο κατάμεστο από φίλους των κιτρινόμαυρων στο Πανθεσσαλικό.

Από 53 βαθμούς έχουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής της Super League και μοιράζονται μαζί την κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-0 τον Αστέρα και είναι στο -3 από τους δύο πρωτοπόρους, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.


Ο Παναθηναϊκός πήρε το ντέρμπι της αγωνιστικής κερδίζοντας 3-1 τον Άρη και έπιασε τον Λεβαδειακό στην τέταρτη θέση, με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη την επόμενη αγωνιστική.

Την Τετάρτη (04/03/26) οι πράσινοι δίνουν το εξ’ αναβολής παιχνίδι με τον ΟΦΗ στις 18:00 και ο ΠΑΟΚ επίσης, το δικό του εξ’ αναβολής με την Κηφισιά (20:00) και μετά από αυτά τα παιχνίδια θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για τη βαθμολογία της διοργάνωσης. Αν ο «δικέφαλος» κερδίσει θα έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Μπορεί να αγωνιζόταν χωρίς τον πρώτο του σκόρερ και τον κορυφαίο του πασέρ, ο Ολυμπιακός όμως ήταν φανταστικός στο ΣΕΦ, κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 86-80 και βελτίωσε το ρεκόρ του στο 19-10.

Η ομάδα μας ήταν φανταστική στην άμυνα και παρά τις απουσίες των Βεζένκοφ, Γουόκαπ και Μόρις, πήρε την πολύ σημαντική νίκη έχοντας πέντε διψήφιους παίκτες (Νιλικίνα, Γουόρντ, Ντόρσεϊ, Μιλουτίνοφ, Τζόζεφ) και ακόμα περισσότερους πρωταγωνιστές κέρδισε για 11η σερί φορά στην EuroLeague τον Παναθηναϊκό.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Νιλικίνα, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου, Πίτερς και Μιλουτίνοφ και γρήγορα ο Ολυμπιακός έδειξε τις αμυντικές του διαθέσεις. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι πολύ πιο συγκεντρωμένοι σχετικά με το τελευταίο παιχνίδι των δύο ομάδων για τον τελικό Κυπέλλου, ενώ με έυστοχα τρίποντα των Ντόρσεϊ και Παπανικολάου και σωστή τροφοδότηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ (6 πόντοι στα πρώτα 5 λεπτά), πήραν προβάδισμα 6 πόντων στα μισά της περιόδου (17-11).

Στη συνέχεια η είσοδος των Γουόρντ, Νιλικίνα και ΜακΚίσικ είχε ως αποτέλεσμα η ερυθρόλευκη άμυνα να σφίξει ακόμα περισσότερο και ο Ολυμπιακός έκλεισε την περίοδο με προβάδισμα 20-13, το οποίο μάλιστα θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Στην δεύτερη περίοδο οι Σακίλ ΜακΚίσικ και Κόρι Τζόζεφ ήταν οι πιο επιθετικοί παίκτες της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ ο Τάισον Γουόρντ ως power forward έπαιξε υπέροχη άμυνα πάνω στον Χέιζ-Ντέιβις και είχε το δικό του μερίδιο για την κυριαρχία του Ολυμπιακού σε αυτό το σημείο της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι πολύ physical και στο πρώτο πεντάλεπτο της δεύτερης περιόδου είχε δεχθεί μόλις δύο πόντους, ενώ με καλάθι του Εβάν Φουρνιέ, 5'42" πριν από το φινάλε του ημιχρόνου, η ομάδα μας έφτασε στο +16 (31-15).

Σε αυτό το σημείο ο Παναθηναϊκός αντέδρασε, πίεσε πολύ περισσότερο και πήγε στα αποδυτήρια με το κολακευτικό για αυτόν 40-29. Μοναδικός διψήφιος και για τις δύο ομάδες στο πρώτο μέρος ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, που ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 10 πόντους και 3 ριμπάουντ.

Παίρνοντας ψυχολογία από το καλό κλείσιμο του ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός με πρωταγωνιστή τον Κέντρικ Ναν έφερε το παιχνίδι πολύ σύντομα στις δύο κατοχές (40-35). Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και πάλι και με τον Κώστα Παπανικολάου να βάζει το λιθαράκι του, αλλά και με τον Εβάν Φουρνιέ να σκοράρει για τρεις έστειλε γρήγορα τη διαφορά στους 10 (49-39). Οι αντίπαλοί μας ωστόσο με ένα buzzer-beater τρίποντο του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και ένα δεύτερο συνεχόμενο από τον Ντίνο Μήτογλου, έστειλαν το ματς στο καλάθι (49-47).

Η συνέχεια της τρίτης περιόδου μετατράπηκε σε μια «σκυλομαχία». Οι δύο ομάδες ανέβασαν ιδιαίτερα τα επίπεδα της άμυνάς τους και σκόραραν με το σταγονόμετρο, με τον Ολυμπιακό να κλείνει το δεκάλεπτο προηγούμενος με μόλις δύο πόντους (58-56).

Οι πράσινοι με τρίποντο του Κέντρικ Ναν πήραν προβάδισμα στην έναρξη της τελευταίας περιόδου, όμως ο Ολυμπιακός δεν λύγισε σε αυτό το σημείο. Οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τρίποντο στην αμέσως επόμενη φάση με τον Κόρι Τζόζεφ, ενώ η επανεμφάνιση των ΜακΚίσικ και Ντόρσεϊ έδωσε επιθετική πνοή στον Θρύλο.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ ήταν καθοριστικός, καθώς με δύο συνεχόμενα τρίποντα έκανε το 73-66 για τον Ολυμπιακό, την ώρα που ο Παναθηναϊκός πάλευε με τους Ναν και Οσμάν πρωταγωνιστές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να κλείσει το παιχνίδι με το σχήμα των Νιλικίνα, Φουρνιέ, ΜακΚίσικ, Γουόρντ και Μιλουτίνοφ. Με τον Τάισον Γουόρντ για ακόμη μια φορά να αγωνίζεται ως κατά συνθήκη τεσσάρι ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι πολύ δυνατή άμυνα και με λέι-απ του εξαιρετικού Αμερικανού πήρε προβάδισμα 6 πόντων (83-77) 51" πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Στα τελευταία λεπτά οι ερυθρόλευκοι ήταν ψύχραιμοι από τη γράμμη των βολών και πήραν τη νίκη με 86-80.

Τα δεκάλεπτα: 20-13, 40-29, 58-56, 86-80.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ κινδύνεψαν ανασταλτικά σε λίγες αλλά σημαντικές στιγμές. Το 0-0 στο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Super League όμως έμεινε μέχρι τέλους, με τον Τσιφτσή να κάνει κάποιες σημαντικές επεμβάσεις, με κορυφαία αυτή στον Ελ Κααμπί. Οι αλλαγές που έγιναν στην επανάληψη βελτίωσαν αισθητά την εικόνα ενός “χλωμού” ματς, αλλά δεν έφεραν το γκολ.

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 και έκαναν… δώρο στην ΑΕΚ, δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Super League. Οι δυο ομάδες έφτασαν τους 54 βαθμούς και βρίσκονται στο -2 από την Ένωση.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Ηρακλής έκανε τεράστια έκπληξη στο Ιβανώφειο κερδίζοντας 76-74 τον Παναθηναϊκό και προκάλεσε νέο σοκ για την ομάδα του Αταμάν στη Θεσσαλονίκη, μετά την ήττα από τον Άρη Betsson.

Οι παίκτες του Ηρακλή δεν τα παράτησαν ποτέ στο Ιβανώφειο και επέστρεψαν από το -21 (29-50) για να σοκάρουν τον Παναθηναϊκό για ακόμα μία φορά στη φετινή GBL. Ο Έντλερ-Ντέιβις με καλάθι στην εκπνοή του αγώνα χάρισε τεράστια νίκη στους Θεσσαλονικείς και προκάλεσε πανικό στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός χαλάρωσε στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικότερα στην τελευταία περίοδο και έδωσε την ευκαιρία στον Ηρακλή να μειώσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει σε 70-70. Ο Ναν προσπάθησε με διαδοχικούς πόντους να δώσει το ροζ φύλλο αγώνα στην ομάδα του Αταμάν, όμως η πράσινη άμυνα δεν σταματούσε τίποτα.

Ο Μωραΐτης κέρδισε φάουλ από τον Ρογκαβόπουλο και έκανε το 74-74 με δύο εύστοχες βολές στα 40” πριν το φινάλε. Το «τριφύλλι» έχασε την τελευταία του επίθεση και έδωσε την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάρουν το ματς.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Ολυμπιακός πήρε σπουδαία νίκη με 104-87 στην έδρα της Παρί, σε ένα παιχνίδι για την 34η αγωνιστική της Euroleague και συνέχισε την… προέλασή του προς τις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Με την ψυχολογία υπέρ του μετά το θρίαμβο στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός έκανε… παρέλαση στο Παρίσι και “διέλυσε” την φορμαρισμένη Παρί, δείχνοντας ότι και φέτος είναι πρωταγωνιστής στη Euroleague.

Παρά τις σημαντικές απουσίες των Τόμας Γουόκαπ και Σάσα Βεζένκοφ, οι Πειραιώτες έδειξαν τη δυναμική του κόντρα στους Παριζιάνους και πλέον βρίσκονται “αγκαλιά” με την 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Μπαρτζώκας συνεχίζει να «βγάζει» νέους πρωταγωνιστές
Στο παιχνίδι κόντρα στην Παρί, ο Ολυμπιακός επιβεβαίωσε για μία ακόμη φορά, ότι είναι ομάδα του προπονητή. Ο Γιώργος Μαπρτζώκας έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν καταλαβαίνει από τις απουσίες και μπορεί να βγάζει νέους πρωταγωνιστές, όποτε τους χρειάζεται.


Τάιλερ Ντόρσεϊ και Εβάν Φουρνιέ ήταν ξανά βασικά “όπλα” για τον Ολυμπιακό, αλλά δίπλα τους είχαν αυτή τη φορά τον “καυτό” Άλεκ Πίτερς, τον ανεβασμένο Κόρι Τζόσεφ και τον φοβερό Ντόντα Χολ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ κατάφερε αυτή τη φορά να καλύψει και το κενό του Σάσα Βεζένκοφ με 18 πόντους και 4/7 τρίποντα, ενώ το τελευταίο μετεγγραφικό απόκτημα των Πειραιωτών, είχε 10 πόντους ως βασικός πόιντ γκαρντ μετά την απουσία του Τόμας Γουόκαπ. Από την άλλη πλευρά, ο Ντόντα Χολ ήρθε από την άκρη του πάγκου, λόγω της κακής βραδιάς του Ταϊρίκ Τζόουνς και είχε 10 πόντους, 4 ριμπάουντ και μία τάπα.


Ο Ολυμπιακός έχει πάρει επίσης ματς με τον προαναφερθέντα σέντερ, τον Τάισον Γουόρντ, τον Κώστα Παπανικολάου και γενικότερα, όλοι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έχουν συνδράμει σε αυτές τις 20 νίκες σε 30 παιχνίδια στη φετινή Euroleague.

Η άμυνα έφερε τη νίκη στο Παρίσι
Ο Ολυμπιακός πέτυχε 17/30 τρίποντα κόντρα στην Παρί, αλλά η νίκη του ήρθε ξανά μέσα από την άμυνα. Το “καταιγιστικό” πρώτο ημίχρονο των Πειραιωτών, δεν ήταν αρκετό για να… λυγίσει τους Παριζιάνους, οι οποίο “απάντησαν” με τον ίδιο τρόπο και μείωσαν ακόμη και στο καλάθι στη δεύτερη περίοδο.

Η ομάδα του Ταμπελίνι πέτυχε 33 πόντους στη δεύτερη περίοδο, γεγονός που δεν ήταν αποδεκτό από τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε έτσι πολύ πιο συγκεντρωμένος μετά το ημίχρονο και δέχθηκε 32 πόντους σε ολόκληρο το δεύτερο 20λεπτο κόντρα στην Παρί.

Οι Πειραιώτες έχουν ως “σταθερά” τους στη σεζόν την άμυνα και όταν αυτή λειτουργεί, η νίκη είναι σχεδόν βέβαιη για τους “ερυθρόλευκους”. Το γεγονός επιβεβαιώθηκε και στο Παρίσι, με τον Ολυμπιακό να βλέπει ξανά και στην πράξη, το “δρόμο” προς την επιτυχία στη Euroleague.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το “τριφύλλι” κατάφερε να νικήσει 1-0 την Μπέτις με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ταμπόρδα στο 88′ και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους “8” του Europa League, ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει στην Ισπανία. Αποβλήθηκε ο Ζαρουρί στο 59′ και ο Γιορέντε στη φάση του πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να φέρει την μπάλα στα καρέ της Μπέτις και να απειλήσει την εστία της με κεφαλιές και με το σουτ του Ταμπόρδα στο 3′. Ο Αργεντινός ήταν κινητικότατος και βοήθησε στην ανάπτυξη της ομάδας αλλά και σε μαρκαρίσματα! Οι Ισπανοί ξεπέρασαν την πίεση, προσπάθησαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα και στο 9′ άγγιξαν το γκολ. Μετα από σοβαρό λάθος του Καλάμπρια, ο Κούτσο Ερνάντεθ πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή του “τριφυλλιού”, αλλά ο Λαφόν έκανε σωτήρια επέμβαση

Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” σε αυτή την ευκαιρία με τη φάση του 16′. Ο Ταμπόρδα άνοιξε για τον Κυριακόπουλο, ο Έλληνας μπάκ σούταρε χαμηλά με το αριστερό, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει ανάποδα φάλτσα στην μπάλα, που έφυγε άουτ. Η Μπέτις περιόρισε τα αμυντικά της κενά, “πάτησε” ακόμα πιο καλά στη συνέχεια του αγώνα, αλλά ο Λαφόν ήταν σε ετοιμότητα. Το σουτ του Κούτσο Ερνάντες στο 33′ δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων
Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο δραστήριος στην επανάληψη, βγάζοντας επιθετικές προσπάθειες από την πλευρά του Ζαρουρί. Η Μπέτις και πάλι ισορρόπησε το ματς και στο 59′ βρέθηκε να παίζει με αριθμητικό πλεονέκτημα, μετά την αποβολή του Ζαρουρί με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι προχώρησε σε αλλαγές λίγο μετά (Ρικέλμε και Φίρπο αντί Εζαλζουλί και Ροντρίγκες) για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του.
Ο Παναθηναϊκός δεν δέχθηκε μεγάλη πίεση, αλλά ο Λαφόν συνέχισε να κάνει επεμβάσεις στα μακρινά σουτ που πήγαν στην εστία τους. Στο 83′ μια από τις αλλαγές του Μπενίτεθ έμελε να κρίνει το ματς.

Με την είσοδό του στο ματς ο Σφιντέρσκι έχασε μια ευκαιρία, αλλά ο κόσμος φώναξε, ο Πολωνός επιθετικός βρέθηκε πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο και το VAR κάλεσε τον διαιτητή να τσεκάρει τη φάση. Ο Γιορέντε είχε κάνει σκαριά στο αριστερό πόδι του επιθετικού του Παναθηναϊκού, ο Μαρτσίνιακ έδωσε πέναλτι και ο Ταμπόρδα ήταν εύστοχος από τη… βούλα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Η πιο γλυκιά εκδίκηση σε μια έδρα που είχε δεχθεί τρία γκολ! Η ΑΕΚ ήταν… χάρμα οφθαλμών στη Σλοβενία, έκανε την Τσέλιε να μοιάζει με ομάδα Γ’ εθνικής, έχασε πολλές μεγάλες ευκαιρίες και νίκησε -ΜΟΝΟ- με 4-0. “Αγκάλιασε” την πρόκριση στους “8” του Conference League η Ένωση μετά από ένα επικό πρώτο ημίχρονο, έχοντας τη ρεβάνς σε μια εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Βάργκα, Κοϊτά, Γκατσίνοβιτς και Μουκουντί “καθάρισαν” το “διπλό” για την ομάδα του Μάρκο Νίκολιτς, με το σκορ να μένει σε χαμηλά επίπεδα (!) σε σχέση με τις χαμένες ευκαιρίες που είχαν οι “κιτρινόμαυροι”. Ο νικητής του ζευγαριού της ΑΕΚ με την Τσέλιε θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα περάσει από το Σαμσουνσπόρ – Ράγιο Βαγιεκάνο, με τους Ισπανούς να είναι το μεγάλο φαβορί -όπως και η Ένωση- μετά τη νίκη τους στην Τουρκία με σκορ 3-1.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε με φινάλε “θρίλερ” στο Πριγκιπάτο, ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 81-80 από τη Μονακό για την 31η αγωνιστική της Euroleague, χάνοντας την ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την κορυφή της κατάταξης.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε… χαλαρός το παιχνίδι στο Μονακό, όντας εμφανώς επηρεασμένος από τις ειδήσεις… διάλυσης των Μονεγάσκων και όταν προσπάθησε να φέρει… τούμπα το ματς, οι Μονεγάσκοι τον “τιμώρησαν” με ήττα στις λεπτομέρειες.

Οι Πειραιώτες έχασαν το ματς μετά από καλάθι του Στραζέλ 4 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη και υποχώρησαν στο 20-11 στην κατάταξη της Euroleague, με τη Μονακό να μένει “ζωντανή” για την 8άδα, εν μέσω αλλαγ
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Όταν ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί σκοράρει, όλα για τον Ολυμπιακό γίνονται εύκολα. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι μέσα στο Παγκρήτιο και με τα γκολ του Μαροκινού πήρε τη νίκη επί του ΟΦΗ (0-3), που τους ανέβασε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League. Πρώτο γκολ στη σεζόν για Μουζακίτη, που σκόραρε στις καθυστερήσεις με εκτέλεση πέναλτι. Ανύπαρκτοι επιθετικά οι Κρητικοί. Ακυρώθηκε γκολ του Ζέλσον Μάρτινς για οφσάιντ – ο διαιτητής πήρε πίσω πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, μετά από onfield review.

Με το «τρίποντο» αυτό, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 57 βαθμούς και θα περιμένει τα αυριανά (14.03.2026) ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός (18:00) και Ατρόμητος – ΑΕΚ (19:30) για να δει εάν θα πέσει από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League (η Ένωση έχει 56 βαθμούς και ο «δικέφαλος του Βορρά» 54). Ο Αγιούμπ Ελ Καμπί έκρινε το «ερυθρόλευκο» διπλό» και έφτασε στα 17 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 20 στο σύνολο, τη φετινή σεζόν.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Η ΑΕΚ έμεινε στην ισοπαλία με 2-2 στην έδρα του Ατρομήτου, μετά από ένα φοβερό ματς για την 25η αγωνιστική της Super League, όπου η Ένωση βρέθηκε να χάνει, έκανε την ανατροπή, αλλά πήρε μόνο ένα βαθμό από τους Περιστεριώτες.

Με τον Μήτογλου να ανοίγει το σκορ για τον Ατρόμητο στο πρώτο ημίχρονο, η ΑΕΚ κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς, με δύο γκολ του Γιόβιτς στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Μπουτουσαμί ισοφάρισε στο 72′ και το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν άλλαξε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Η Ένωση έχασε έτσι δύο βαθμούς στο Περιστέρι και οδήγησε σε μία συναρπαστική τριπλή ισοβαθμία με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη με 104-87 επί της Φενερμπαχτσέ και έφτασε τις 21 στη Euroleague έχοντας σε μυθική βραδιά τον Εβάν Φουρνιέ, που έκανε ρεκόρ καριέρας στην Ευρώπη.

Βεζένκοφ και Γουόκαπ επέστρεψαν για τον Ολυμπιακό και απέδειξαν πόσο σημαντικοί είναι στο παιχνίδι του Μπαρτζώκα, μιας και ο Βούλγαρος πέτυχε 24 πόντους και ο Αμερικανός πρόσφερε την σταθερότητά του στα γκαρντ στη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ.

Ο Ολυμπιακός κατά διαστήματα έπαιξε τρομερή άμυνα που του έδινε το δικαίωμα να τρέξει στο παρκέ του ΣΕΦ και να ανοίξει τη διαφορά από τη Φενερμπαχτσέ, που μέχρι και το τέταρτο δεκάλεπτο κατάφερνε να αντιδρά.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

ΠΑΟ
Το όνειρο της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Europa League διαλύθηκε με την έναρξη του ματς στο «La Cartuja». Η Μπέτις έδειξε γιατί θεωρήθηκε το φαβορί του συγκεκριμένου ζευγαριού, επικράτησε με άνεση (4-0) των “πρασίνων” και πήρε το “εισιτήριο” για τους “18” της διοργάνωσης. Φωνές από το “τριφύλλι” για το 2-0 του Άμραμπατ.
Ο Παναθηναϊκός “γονάτισε” μέσα στην έδρα της Μπέτις, δεχόμενος δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο, με την ομάδα τη Ανδαλουσίας να προκρίνεται στους “8” του Europa League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Μπράγκα.
Με την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Σοφιάν Άμραμπατ ήταν εκπληκτικός για το 45λεπτο που αγωνίστηκε, είχε τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου -εκεί που οι Σάντσες και Μπακασέτας δεν μπόρεσαν να πιάσουν καλή απόδοση- τη στιγμή που επιθετικά η Μπέτις έδειξε τα τρομερά της στοιχεία. Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φέρει αντίσταση στο επιθετικό σχήμα που παρατάχθηκαν οι γηπεδούχοι από τον Πελεγκρίνι, ενώ ο Ανδρέας Τετέι δεν είχε μεγάλη βοήθεια από τους συμπαίκτες του.

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ τα έκανε σχεδόν όλα λάθος στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ρεβάνς με την Τσέλιε, βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, αλλά η κάκιστη εμφάνιση του πρώτου μέρους δεν της στοίχησε την πρόκριση στα προημιτελικά του Conference League.
Το 4-0 του πρώτου αγώνα στη Σλοβενία δεν γινόταν να ανατραπεί, με την ΑΕΚ να γνωρίζει “γλυκιά” ήττα από την Τσέλιε με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά με συνολικό σκορ 4-2 να παίρνει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία της στους “8” του Conference League.
Εκεί, θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Σαμσουνσπόρ – Ράγιο Βαγεκάνο.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Ολυμπιακός “ίδρωσε” για να φθάσει στη νίκη με 90-80 κόντρα στην Μπασκόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague στο ΣΕΦ, αλλά έστω κι έτσι έκανε το 2/2 μέσα σε λίγες ημέρες και “εδραιώθηκε” στην πρώτη δυάδα της κατάταξης.

Μετά τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε, ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πιο… χαλαρός κόντρα στην Μπασκόνια και ανάγκασε τον Γιώργο Μπαρτζώκα σε αρκετές φωνές κόντρα στους παίκτες του, αλλά με τους Σάσα Βεζένκοφ και Νίκολα Μιλουτίνοφ να είναι εντυπωσιακοί και τους Ντόρσεϊ και Τζόουνς να δίνουν βοήθειες, κατάφερε να “λυγίσει” τους Βάσκους στη Euroleague.

Ο Ολυμπιακός πήρε έτσι την 22η νίκη του στη σεζόν και “άγγιξε” τη Φενέρμπαχτσε στην κορυφή της κατάταξης, έχοντας εδραιωθεί πλέον στη δεύτερη θέση, μετά και την ήττα της Βαλένθια από την Μπαρτσελόνα.
Άβαταρ μέλους
gsa1967
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 6091
Εγγραφή: Δευ 11 Ιούλ 2011, 12:03
Μοντέλο: octavia 5rs
Τοποθεσία: Νεα Σμυρνη

Re: Το Καφενείο των Φιλάθλων.

Δημοσίευση από gsa1967 »

Ο Παναθηναϊκός πήρε μία μεγάλη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα με 82-74 και έβαλε τις βάσεις για να παλέψει μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας της Euroleague για μία θέση στην πρώτη εξάδα.

Το δίδυμο Χουάντσο και Χέιζ-Ντέιβις στους ψηλούς δούλεψε για τον Αταμάν, που φάνηκε στο τέταρτο δεκάλεπτο να βρίσκει την πεντάδα που έπαιξε ίσως καλύτερα από κάθε άλλη μέσα στη διάρκεια μίας δύσκολης σεζόν για τον Παναθηναϊκό και που τελικά έδωσε τη νίκη ενάντια στον Ερυθρό Αστέρα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικά Θέματα”