Κυριοι Σκονταιοι,σκεφτηκα περισσοτερο για το πως θα κανω μετατροπη το υπαρχων συστημα φιλτρου αερα καμπινας γιατι κακα τα ψεμματα τα χρονια περνανε δεν ειμαι νεος και ψιλοαδιαφορος για θεματα υγειας οπως παλια και οι αλλεργιες χειροτερευουν στο περιβαλλον που ζουμε.
Αυτο ειναι το υπαρχον (εργοστασιακο) συστημα που εχω, απο την γριλια του καπω πρναει αερας μεσα και απο κατω εχω εναν σπογγο απο ενεργο ανθρακα ενω απο κατω προσθεσα μια στρωση φιλτρου απορροφητηρα για να κραταει επρισσοτερα σωματιδια συν να κλεινει καλυτερα τα κενα στα πλαγια.
Το μεταλλικο χειλος του καπω ΔΕΝ σφραγιζει καλα,ειναι μικροτερο σε διασταση απο τον σπογγο και δεν τον ακουμπαει αρα μενει σχεδον 2 ποντους κενο με αποτελεσμα μυρωδιες απο την μηχανη να περνανε μεσω του σπογγου μεσα στην καμπινα.
Υπενθυμιζω πως νερα βροχης αλλα και απο το πλυστικο αυτοκινητου πεφτουν σε καποιο βαθμο επανω στον σπογγο ο οποιος ομως μεσω του κενου στεγνωνει καποια στιγμη και απο την ζεστη της μηχανης.
Ενδιαμεση λυση:
Εβαλα ενα κομματι σιτα ινοξ να κραταει φυλλα-εντομα αλλα ολα τα ανωτερω εξακολουθουν να ισχυουν.
1η λυση:
Παω σε 3D εκτυπωτη,μου φτιαχνουν ενα ''καπελο" δηλαδη απο πανω ορθογωνιο παραλληλογραμμο για να χωρεσει φιλτρο γυρης Filtron για Skoda Felicia 1600 και απο κατω οβαλ για να στηριχθει στο υπαρχον πλαστικο πλαισιο.
Ναι μεν ο αερας θα φιλτραρεται πιο καλα απο τον σπογγο αλλα εξακολουθει το θεμα του να χτυπανε οι μυρωδιες απο την μηχανη το φιλτρο γυρης.
2η λυση:
Παλι μεσω 3D εκτυπωτη φτιαχνω ενα πλαστικο πλαισιο,το κολλαω επανω και καθως αυτο κατεβαινει ''κλεινει'' εντελως την κατω κατασκευη,την σφραγιζει οπως λεμε αρα:
η καμπινα θα παιρνει μονο αερα απο το περιβαλλον αλλα τιθεται το θεμα στεγνωματος μιας και ο αερας της μηχανης δεν θα το πιανει και πρεπει να περιμενω με ''φυσικο τροπο'' πχ ηλιος να στεγνωσει το φιλτρο γυρης.
3η λυση:
Παλι μεσω 3D εκτυπωτη φτιαχνω ενα πλαστικο πλαισιο,το κολλαω επανω και καθως αυτο κατεβαινει φτανει ισα-ισα θα εφαπτεται σχεδον στην κατω κατασκευη αρα:
η καμπινα θα παιρνει αρκετο αερα απο το περιβαλλον ομως και ελαχιστοτατο απο την μηχανη ενω το φιλτρο γυρης Filtron θα στεγνωνει λιγο με φυσικο τροπο αλλα και ελαχιστα απο τον ζεστο αερα της μηχανης.
4η λυση:
Μεσω 3D εκτυπωτη φτιαχνω ενα πλαστικο πλαισιο,το κολλαω επανω και καθως αυτο κατεβαινει το φερνω ισα-ισα με την επιφανεια της κατω κατασκευης αρα:
η καμπινα θα παιρνει μεν αρκετο αερα απο το περιβαλλον,η σιτα θα κραταει τα φυλλα-εντομα αλλα θα μενει ελαχιστοτατο κενο οπου η ζεστη του μηχανοστασιου θα στεγνωνει το λεπτο φιλτρο που θα ειναι απο φιλτρο απορροφητηρα.
5η λυση:
Μεσω 3D εκτυπωτη φτιαχνω ενα πλαστικο πλαισιο,το κολλαω επανω και καθως αυτο κατεβαινει ''κλεινει'' εντελως την κατω κατασκευη,την σφραγιζει οπως λεμε η οποια θα αποτελειται μονο απο φιλτρο απορροφητηρα αρα:
η καμπινα θα παιρνει μονο αερα απο το περιβαλλον και το φιλτρο καμπινας θα στεγνωνει γρηγοροτερα με φυσικο τροπο πχ ηλιος μιας και θα ειναι πιο λεπτο.
Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις αποψεις σας.