Εκπληξη της Nissan στο Le Mans!!!!

Σημαντικες ειδήσεις αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο!

Συντονιστές: tsiogeo, kor9, giannis amaliada, ABTAKIAS, Giannis93

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Redmissile

Εκπληξη της Nissan στο Le Mans!!!!

Δημοσίευση από Redmissile »

Του Δημήτρη Μπαλή (http://www.sport-fm.gr/article/540091)

Θα τρελάνει κόσμο η Nissan στο μηχανοκίνητο αθλητισμό με αυτό που ετοιμάζει. Πρόκειται να τρέξει στους αγώνες αντοχής με το πιο ριζοσπαστικό μοντέλο που έχει κατασκευαστεί ποτέ, το Nissan DeltaWing.

Ένας εξαιρετικά προηγμένος και εκρηκτικής απόδοσης κινητήρας της Nissan, θα τροφοδοτεί με κίνηση το DeltaWing, το οποίο θα πάρει μέρος για πρώτη φορά στον θρυλικό 24ώρο αγώνα Le Mans (16 - 17 Ιουνίου).

Εικόνα

Αν και το Nissan DeltaWing δεν θα καταταγεί σε κάποια αγωνιστική κλάση στους αγώνες του 2012 Le Mans 24 Hours, η Nissan με το μοντέλο αυτό, επιδιώκει να αναδείξει μια πρωτοποριακή τεχνολογία που αναμένεται να δώσει δυναμική κατεύθυνση στο μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, κάτι τέτοιο αποτελεί το έναυσμα για την έρευνα και την ανάπτυξη των μελλοντικών τεχνολογιών, που «φιλτραρισμένες» θα περάσουν στην παραγωγή των συμβατικών αυτοκινήτων της Nissan.

Εικόνα
Εικόνα

O αγωνιστικών προδιαγραφών τετρακύλινδρος κινητήρας των 1.6 lt, με άμεσο ψεκασμό βενζίνης και έναν υπερσυμπιεστή, θα κινεί το DeltaWing, το οποίο έχει το μισό βάρος και τη μισή αεροδυναμική αντίσταση ενός συμβατικού αγωνιστικού αυτοκινήτου. Ο κινητήρας αυτός με το γνωστό σήμα DIG-T (από το Direct Injection Gasoline –Turbocharhed), αναμένεται να αποδίδει περίπου 300 hp, γεγονός που αρκεί για να δώσει στο Nissan DeltaWing χρόνους κατάταξης μεταξύ των κατηγοριών LMP1 και LMP2 στο Le Mans. Ο κινητήρας αυτός, διαθέτει την ίδια τεχνολογία που βλέπουμε στο δρόμο σε αυτοκίνητα της Nissan, όπως το compact Crossover JUKE DIG-T.

Εικόνα
Εικόνα

Οι δύο πρώτοι οδηγοί του DeltaWing της Nissan, είναι ο Βρετανός οδηγός αγώνων Marino Franchitti και o παγκόσμιος πρωταθλητής της Nissan, στη κατηγορία FIA GT1, Michael Krumm. Το αυτοκίνητο θα κάνει την πρώτη δημόσια εμφάνισή του στην αγωνιστική πίστα του Sebring, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου.
Άβαταρ μέλους
ABTAKIAS
SkodaFans Moderator
Δημοσιεύσεις: 18334
Εγγραφή: Πέμ 17 Μάιος 2007, 13:28
Μοντέλο: OCTAVIA RS I
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: MΠΡΑΧΑΜΙ-ΣΑΛΑΜΥΚΟΝΟΣ

Re: Εκπληξη της Nissan στο Le Mans!!!!

Δημοσίευση από ABTAKIAS »

Βλέπω στις ευθείες να απογειώνεται :!:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
manos_76

Re: Εκπληξη της Nissan στο Le Mans!!!!

Δημοσίευση από manos_76 »

Και ο Batman βρηκε την ρουκετα του!
Άβαταρ μέλους
nikmandal

Re: Εκπληξη της Nissan στο Le Mans!!!!

Δημοσίευση από nikmandal »

http://www.zougla.gr/automoto/article/t ... ftokiniton :shock: :shock: :shock:
475 κιλα με 300hp :shock:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επίσημη εφημερίδα του Skodafans Club”