ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Ό,τι έχει σχέση με ειδήσεις για Skoda, νέα αυτοκίνητα κ.α.

Συντονιστές: tsiogeo, kor9, giannis amaliada, ABTAKIAS, Giannis93

Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21795
Εγγραφή: Τρί 13 Νοέμ 2007, 10:31
Μοντέλο: Fabia Mk1
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από RoadRunner »

• Η ŠKODA δίνει στη δημοσιότητα το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της
Προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”.
Η ονομασία συνδυάζει το γράμμα “E” που παραπέμπει στην ηλεκτροκίνηση με το χαρακτηριστικό γράμμα “Q” της οικογένειας των SUV της ŠKODA. Είναι το πρώτο μοντέλο της ŠKODA που βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB του Group, για την ηλεκτροκίνηση

Η ŠKODA αποκαλύπτει το όνομα του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού SUV της: ŠKODA ENYAQ. Το πρώτο ηλεκτρικό SUV ευρείας παραγωγής της ŠKODA βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MEB (Modularer E-Antriebs Baukasten) του Volkswagen Group, ειδικά για την ηλεκτροκίνηση. Με το πρώτο της ηλεκτρικό SUV, η ŠKODA δημιουργεί μια νέα ονοματολογία που συνδυάζει το “Ε” που σχετίζεται με την ηλεκτροκίνηση και το “Q” που χαρακτηρίζει την επιτυχημένη οικογένεια των SUV της ŠKODA. Με το ENYAQ, μετά τα CITIGOe iV και SUPERB iV, η ŠKODA κάνει το 2020 ένα ακόμα άλμα προς τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Το όνομα του νέου ŠKODA ENYAQ προέρχεται από το ιρλανδικό όνομα “Enya”, που σημαίνει “πηγή ζωής”. Η ετυμολογία της Enya προέρχεται από την ιρλανδική λέξη “Eithne”, που σημαίνει “ουσία”, “πνεύμα” ή “αρχή”. Αυτές οι διαφορετικές έννοιες συνυπάρχουν στο όνομα του νέου SUV της ŠKODA που αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή, ένα νέο μοντέλο που εκφράζει το πάθος των μηχανικών της μάρκας για την ηλεκτροκίνηση. Το Enya είναι αυθεντικό, με έντονη προσωπικότητα και εύηχη προφορά που ταιριάζει απόλυτα με την έναρξη μιας νέας εποχής στην ιστορία της μάρκας.

Το ENYAQ ακολουθεί τη γνωστή ονοματολογία των SUV της ŠKODA. Όπως τα ονόματα των επιτυχημένων SUV KODIAQ, KAROQ και KAMIQ που προέρχονται από τη γλώσσα των Inuit που ζουν στα βόρεια του Καναδά και στη Γροιλανδία, η ŠKODA παντρεύει τα μελλοντικά ηλεκτρικά της οχήματα που βασίζονται στην πλατφόρμα MEB με την ιρλανδική γλώσσα.

Το ŠKODA ENYAQ συμπεριλαμβάνεται στα πάνω από δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν από τη ŠKODA μέχρι το τέλος του 2022. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2021 η μάρκα θα έχει επενδύσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην εξέλιξη ηλεκτρικών μοντέλων καθώς και σε ένα διασυνδεδεμένο οικοσύστημα που θα προσφέρει σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις κινητικότητας. Την ίδια στιγμή, η ŠKODA αναμένει ότι το 2025 τα ηλεκτροκίνητα οχήματα και τα plug-in υβριδικά θα αντιπροσωπεύουν το 25% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως.




• Πρώτη παρουσίαση του μοντέλου, με καμουφλάζ, στην Ιρλανδία

Πανέμορφο, αποδοτικό, ηλεκτρικό: το νέο ŠKODA ENYAQ iV, ακόμα με χαρακτηριστικό καμουφλάζ στους δρόμους της Ιρλανδίας, σηματοδοτεί ένα καινοτόμο βήμα προς τα εμπρός στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της ŠKODA. Το πρώτο μοντέλο παραγωγής της μάρκας που είναι βασισμένο στη μεταβλητή πλατφόρμα ηλεκτροκίνητων οχημάτων MEB του Volkswagen Group, συνδυάζει χαρακτηριστικές αρετές της ŠKODA, όπως γενναιόδωροι χώροι και πρακτικότητα με πολύ ελκυστικό design και fun-to-drive αλλά αειφόρο χαρακτήρα. Επιλογή από τρία μεγέθη μπαταριών και πέντε εκδόσεις ισχύος, ανάλογα με τις απαιτήσεις. Το αμιγώς ηλεκτρικό SUV θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της ŠKODA AUTO στη Mladá Boleslav ενώ παράλληλα είναι το πρώτο όχημα του Volkswagen Group στην Ευρώπη, που βασίζεται στην MEB και παράγεται εκτός Γερμανίας.

Ο Πρόεδρος της ŠKODA AUTO, Bernard Maier, δήλωσε: «Το ENYAQ iV σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για τη ŠKODA AUTO, είναι το σύμβολο της εκστρατείας E-Mobility της ŠKODA. Με αυτό, κάνουμε την ηλεκτροκίνηση Simply Clever και πρακτική, χάρη σε μεγάλες αυτονομίες και μικρούς χρόνους φόρτισης. Ταυτόχρονα, το ENYAQ iV διαθέτει τις χαρακτηριστικές αρετές της ŠKODA στον υπερθετικό βαθμό, όπως κορυφαίοι εσωτερικοί χώροι και μέγιστη λειτουργικότητα, σε αρμονία με μοντέρνο design. Το πρώτο μας αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Volkswagen Group, θα κατασκευάζεται στο κεντρικό μας εργοστάσιο στη Mladá Boleslav, στην καρδιά της ŠKODA. Εκτός άλλων, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξασφάλισης του μέλλοντος του εργοστασίου και της διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην περιοχή.»



Πρώτο ŠKODA βασισμένο στην MEB: ιδανικό για καθημερινή χρήση και αειφόρος, fun-to-drive οδήγηση

Το ολοκαίνουργιο ENYAQ iV είναι ένα τυπικό μοντέλο από τη ŠKODA της νέας εποχής, αλλά με μια εντελώς νέα ιδέα κίνησης. Το ENYAQ iV είναι ιδανικό για διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, προσφέροντας μεγάλες αυτονομίες έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP και γρήγορη φόρτιση. Λόγω του concept του οχήματος, οι σχεδιαστές ήταν σε θέση να οργανώσουν το εσωτερικό του ENYAQ iV με έναν εντελώς νέο τρόπο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμη μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, παρά τις συμπαγείς διαστάσεις του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα παρουσιάζει μια εμφάνιση που είναι τόσο ελκυστική όσο και σύγχρονη. Επιπλέον, το ENYAQ iV προσφέρει υπερσύγχρονη συνδεσιμότητα καθώς και κορυφαίες λύσεις ψυχαγωγίας-ενημέρωσης σε συνδυασμό με άφθονα Simply Clever χαρακτηριστικά της ŠKODA.

Το πρώτο ηλεκτροκίνητο SUV της ŠKODA AUTO έχει μήκος 4.648 mm, πλάτος 1.877 mm και ύψος 1.618 mm. Το μεταξόνιο είναι 2.765 mm ενώ η χωρητικότητα αποσκευών 585 λίτρα. Το κατώφλι φόρτωσης, το οποίο έχει ρυθμιστεί χαμηλά για ένα SUV, επιτρέπει την εύκολη φόρτωση, ακόμη και για βαριά ή ογκώδη αντικείμενα.



Το ENYAQ iV θα κατασκευάζεται στη Mladá Boleslav

Το ŠKODA ENYAQ iV είναι το πρώτο όχημα του Volkswagen Group στην Ευρώπη που βασίζεται στην MEB και θα κυλήσει από γραμμή παραγωγής εκτός της Γερμανίας. Έχει προγραμματιστεί να κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της ŠKODA AUTO στη Mladá Boleslav και θα μοιράζεται τη γραμμή παραγωγής με μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου μοντέλου, έστω ακόμα με καμουφλάζ, σηματοδοτεί επίσης την έναρξη των προπωλήσεων. Η παραγωγή θα ξεκινήσει στο τέλος του έτους ενώ η έναρξη πωλήσεων του ŠKODA ENYAQ iV θα ξεκινήσει τις αρχές του 2021. Η «Founder’s Edition», που είναι εξοπλισμένη με ειδικά χαρακτηριστικά και ιδιαίτερη εμφάνιση, θα περιοριστεί σε 1.895 μονάδες, φόρος τιμής στο έτος ίδρυσης της εταιρείας, πριν από 125 χρόνια.



Δύο κινητήρια συστήματα, τρία μεγέθη μπαταριών, πέντε εκδόσεις ισχύος

Στις εισαγωγικές εκδόσεις, ένας κινητήρας τοποθετημένος πίσω δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς, δημιουργώντας έτσι μια τεχνολογική γέφυρα με την ιστορία και την παράδοση της μάρκας. Οι πιο ισχυρές εκδόσεις διαθέτουν ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στο μπροστινό μέρος, για να μεταδίδουν την ισχύ στο δρόμο ακόμα πιο αποτελεσματικά. Στην πιο ισχυρή παραλλαγή του, το ŠKODA ENYAQ iV μπορεί να ρυμουλκήσει φορτία έως και 1.200 κιλά, αν χρειαστεί. Συνολικά πέντε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος και τρία μεγέθη μπαταριών προσφέρουν διασκεδαστική αλλά αειφόρο οδήγηση. Ανάλογα με την επιλεγμένη έκδοση, η κίνηση μεταδίδεται είτε στους πίσω τροχούς είτε και στους τέσσερις. Χάρη στις εξαιρετικά αποδοτικές μπαταρίες, τα ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης και την αεροδυναμική που είναι εξαιρετική για ένα SUV (Cd από 0,27), το ŠKODA ENYAQ iV θα έχει αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP.

Ο Christian Strube, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ŠKODA για την Τεχνική Ανάπτυξη, δήλωσε: «Οι πολλές δυνατότητες της ΜΕΒ μάς επιτρέπουν να προσφέρουμε το τέλειο ENYAQ iV για ένα ευρύ φάσμα απαιτήσεων και εφαρμογών. Αυτό περιλαμβάνει μια εισαγωγική έκδοση για οικογένειες, η οποία προσφέρει άφθονους χώρους και πρακτικότητα, μια έκδοση ειδικά για όσους οδηγούν συχνά μεγάλες αποστάσεις και χρειάζονται μεγαλύτερη αυτονομία και ένα μοντέλο για τον πελάτη με σπορ απαιτήσεις που αναζητά μέγιστη απόδοση ακόμη και σε ένα ηλεκτρικό SUV.»

Το βασικό μοντέλο είναι το ŠKODA ENYAQ iV 50. Η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει ονομαστική χωρητικότητα 55 kWh (καθαρή χωρητικότητα: 52 kWh). Ο πίσω ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 109 kW (148 PS), προσφέροντας μέγιστη αυτονομία έως και 340 χλμ. Αυτή αυξάνεται μέχρι τα 390 χλμ. στο ENYAQ iV 60 των 132 kW (179 PS), εξοπλισμένο με μπαταρία 62 kWh (καθαρή: 58 kWh). Το ENYAQ iV 80 με μετάδοση κίνησης στους πίσω τροχούς παράγει 150 kW (204 PS), έχει τη μεγαλύτερη αυτονομία έως και 500 χλμ. στον κύκλο WLTP. Η μπαταρία του των 82 kWh (καθαρή: 77 kWh) χρησιμοποιείται επίσης από τις δύο εκδόσεις που είναι εφοδιασμένες με ένα δεύτερο ηλεκτρικό κινητήρα, τοποθετημένο εμπρός και συνεπώς με κίνηση σε όλους τους τροχούς: τα ENYAQ iV 80X και ENYAQ iV vRS, τα οποία παράγουν 195 kW (265 PS) και 225 kW (306 PS) αντίστοιχα. Το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,2 δευτερόλεπτα και έχει μέγιστη ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Η μέγιστη αυτονομία και των δύο τετρακίνητων εκδόσεων φτάνει μέχρι τα 460 χλμ..



Επαναφόρτιση στο 80% σε μόλις 40 λεπτά με ταχυφορτιστή

Το ŠKODA ENYAQ iV μπορεί να φορτιστεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους. Εκτός από την συμβατική υποδοχή 230 Volt οικιακής πρίζας με έξοδο εναλλασσόμενου ρεύματος 2,3 kW, το όχημα μπορεί επίσης να φορτιστεί άνετα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο σπίτι (ή την παραμονή στο γραφείο) χρησιμοποιώντας ένα Wall Box ισχύος έως και 11 kW. Αυτή διαρκεί έξι έως οκτώ ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας. Οι σταθμοί γρήγορης φόρτισης DC με ισχύ φόρτισης 125 kW αποτελούν την τρίτη επιλογή. Μπορούν να επαναφορτίζουν τη μπαταρία του ENYAQ iV από το 10% στο 80% σε μόλις 40 λεπτά.

Σημείο αναφοράς του νέου ŠKODA ENYAQ iV είναι το καινοτόμο εσωτερικό του, το οποίο προσφέρει ένα εντελώς νέο αίσθημα ευρυχωρίας. Το μοντέλο προσφέρει επίσης υπερσύγχρονες λύσεις συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Ο οδηγός απολαμβάνει όλες τις σχετικές πληροφορίες μέσω μιας κεντρικής οθόνης 13 ιντσών που μοιάζει να αιωρείται στο χώρο και, εάν είναι επιθυμητό, ένα head-up display επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality). Μια μόνιμη σύνδεση στο διαδίκτυο εξασφαλίζει ότι όλες οι εφαρμογές είναι πάντα ενημερωμένες. Το ENYAQ iV είναι ιδανικό για οικογένειες και πελάτες με σύγχρονο lifestyle, που αναζητούν ένα ηλεκτρικό όχημα κατάλληλο για καθημερινή χρήση, χάρη στην ευρυχωρία του χώρου επιβατών και τον όγκο αποσκευών των 585 λίτρων αλλά και με πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Με το λανσάρισμα του ENYAQ iV, η ŠKODA παρουσιάζει επίσης ένα νέο concept για το εσωτερικό: αειφόρα και οικολογικά υλικά όπως ο φλοιός της ελιάς χρησιμοποιούνται για πρώτη φορά σε ένα αυτοκίνητο παραγωγής. Οι πελάτες μπορούν επίσης να επιλέξουν από μεγάλη γκάμα νέων σχεδίων.



Η οικογένεια iV: η ηλεκτροκίνηση γίνεται μέρος του DNA της ŠKODA

Τα ηλεκτρικά ή εξηλεκτρισμένα οχήματα της οικογένειας iV της ŠKODA αποτελούν ένα τέλειο μείγμα πρακτικής αυτονομίας, μοντέρνου, εκφραστικού σχεδιασμού και εξαιρετικά διασκεδαστικής οδήγησης. Επιπλέον, είναι άνετα, ήσυχα και με αειφόρο χαρακτήρα, ενώ παράλληλα προσφέρουν άφθονα αποθέματα ισχύος. Η ροπή ενός ηλεκτροκινητήρα είναι διαθέσιμη αμέσως, από μηδενικές στροφές, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα μπορούν να επιταχύνουν συνεχώς και σταθερά χωρίς να απαιτούν αλλαγές ταχύτητας. Η state-of-the-art συνδεσιμότητα σε συνδυασμό με εκτεταμένη επικοινωνία ανάμεσα στα οχήματα και τα προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού, αποτελούν μέρος της φιλοσοφίας της ŠKODA να προσφέρει με τα iV άριστη σχέση ποιότητας/τιμής και την άνεση και ευεξία του καθιστικού ενός σπιτιού σε ένα αυτοκίνητο, στο δρόμο.

Με την εισαγωγή του ENYAQ iV, η ŠKODA συνεχίζει με την εκστρατεία ηλεκτροκίνησής της, η οποία ξεκίνησε στα τέλη του 2019 με το CITIGOe iV και το SUPERB iV. Στο πλαίσιο της στρατηγικής της μάρκας, προγραμματίζεται να παρουσιαστούν περισσότερα από δέκα ηλεκτροκίνητα μοντέλα iV μεταξύ του 2019 και του τέλους του 2022. 125 χρόνια μετά την ίδρυση της εταιρείας, η ŠKODA εισήλθε στην εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας και την καθιστά κεντρικό στοιχείο του DNA της και – τώρα που τα ηλεκτροκίνητα οχήματα μπορούν να προσφέρουν εκδόσεις κατάλληλες για καθημερινή χρήση σε προσιτές τιμές και οι υποδομές φόρτισης συνεχώς βελτιώνονται – η χρονική στιγμή δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Στο πλαίσιο του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος στην ιστορία της εταιρείας μέχρι σήμερα, η ŠKODA AUTO θα έχει επενδύσει συνολικά δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων μοντέλων και τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος για νέες λύσεις κινητικότητας, μέχρι το 2021. Στόχος, η ανάπτυξη και μετεξέλιξή της από παραδοσιακός κατασκευαστής αυτοκινήτων στην «Simply Clever εταιρεία με τις καλύτερες λύσεις κινητικότητας», με αειφορία στην παραγωγή, στις πωλήσεις και στις υπηρεσίες.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα


Πηγή άρθρου και οπτικουακουστικού υλικού https://www.skoda.gr/
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 8839
Εγγραφή: Σάβ 07 Νοέμ 2009, 19:15
Μοντέλο: Octavia 5 VRS
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Καρδιτσα

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από TORRERO »

:thumbs up:
Service by Koret :autodriving:
Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
Nicholas
Member
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Κυρ 08 Μαρ 2020, 00:07
Μοντέλο: Kodiaq 1.5 TSI 150hp 4x2
Κωδικός Μέλους: Όχι

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από Nicholas »

Μια πρώτη παρουσίαση από το έγκυρο WhatCar?

https://youtu.be/aQGfg5fnAoc



Υ.Γ: Μια απορία ως καινούργιος στα Skoda. Έβγαζε και παλιότερα πισωκίνητα ή είναι κάτι καινούργιο με το Enyaq;
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 10349
Εγγραφή: Τετ 29 Ιουν 2011, 22:35
Μοντέλο: octavia5 1.2tsi
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από windmill82 »

Το 130RS που διέπρεπε στο Παγκοσμιο πρωταθλημα ράλι, ειχε πισω κινητήρα - πίσω μηχανή.

Εμενα οι ενστάσεις μου στα ηλεκτρικά ειναι κυριως στην αυτονομία και στους χρόνους φορτισης.
Σε αυτο το μοντέλο βλέπω πολύ βελτιωμένα νούμερα και με χαροποιεί.
Απο μενα ειναι ΝΑΙ.

Σημειωση: Ισως και να είναι τυχαίο, αλλα ο πρωτος ηλεκτρονικός υπολογιστής που κατασκευαστηκε λεγόταν ENIAC , και προφερεται το ιδιο με το νεο μοντέλο της skoda...
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21795
Εγγραφή: Τρί 13 Νοέμ 2007, 10:31
Μοντέλο: Fabia Mk1
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από RoadRunner »

Εδώ σκέφτομαι να πατενταρω βενζινοκίνητο κινητό τηλέφωνο για να μην ψάχνω για πρίζες και οι άλλοι πάνε κάνουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα.... :cool1:
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 10349
Εγγραφή: Τετ 29 Ιουν 2011, 22:35
Μοντέλο: octavia5 1.2tsi
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από windmill82 »

Ειναι σημαντικο οτι θελει 40λεπτά για να φορτισει μεχρι το 80% .
(Καλα, εχουν να παιρνουν φωτιές ενω φορτίζουν...)
Τί εννοω...
Φευγεις απο Αθήνα και θες να πας πχ Αλεξανδρουπολη στο πιό μακρινό μέρος δηλαδη. Ειναι 800χλμ.
Μια μονο 40λεπτη σταση στον Κορινό για φορτιση αρκει.
Εντάξει, υπάρχει κι η περίπτωση να το πατήσεις λιγο παραπάνω και να μείνεις απο ρευμα εξω απο την Κομοτηνη βεβαια...
:laugh:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kor9
SkodaFans Moderator
Δημοσιεύσεις: 4712
Εγγραφή: Κυρ 27 Αύγ 2017, 12:50
Μοντέλο: octavia vrs 2006
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: καλλιθεα

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από kor9 »

:thumbs up:
Εικόνα
~RK GARAGE~
Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
Nicholas
Member
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Κυρ 08 Μαρ 2020, 00:07
Μοντέλο: Kodiaq 1.5 TSI 150hp 4x2
Κωδικός Μέλους: Όχι

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από Nicholas »

1η Σεπτέμβρη παρουσιάζεται το ŠKODA ENYAQ το οποίο - στην τοπ έκδοση - θα έχει αυτονομία 500.5 χλμ.!!

Νομίζω πως η Skoda επιλέγει να μην κάνει στάση στο "σκαλοπάτι" των υβριδικών (με εξαίρεση την Octavia) και πάει κατευθείαν στην ηλεκτροκίνηση.

Η παραγωγή του Skoda Enyaq iV θα ξεκινήσει στα τέλη του 2020 στο βασικό εργοστάσιο της Skoda στο Mladá Boleslav. Αναμένεται να βγει στις αγορές στους πρώτους μήνες του 2021.

Αναλυτικά εδώ (με φωτο και video και συνέντευξη του σχεδιαστή του εσωτερικού του ENYAQ)

https://www.skoda-auto.com/news/news-detail/enyaq
Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21795
Εγγραφή: Τρί 13 Νοέμ 2007, 10:31
Μοντέλο: Fabia Mk1
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από RoadRunner »

Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 10349
Εγγραφή: Τετ 29 Ιουν 2011, 22:35
Μοντέλο: octavia5 1.2tsi
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από windmill82 »

Πάρτε Urus εσείς...
:laugh:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
windmill82
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 10349
Εγγραφή: Τετ 29 Ιουν 2011, 22:35
Μοντέλο: octavia5 1.2tsi
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: thessaloniki

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από windmill82 »

"Εάν κάτι δε μπορείς να το αποφύγεις, τουλαχιστον κοίτα να το απολαυσεις"

Ορμώμενος απο τούτη τη λαϊκη ρήση θελω να μοιραστω καποιες σκέψεις, ως εναλλακτική ψυχοθεραπεία, τόσο για το enyaq , οσο και για την επανάσταση της ηλεκτροκίνησης κατ'επέκταση.

Αρχικά έμεινα έκπληκτος απο το design του enyaq. Θυμίζει κάτι απο lamborghini urus, απο audi, απο bmw. Και ειναι skoda ε. Η οποία skoda πριν 25 χρόνια πουλούσε πτωχά πλην τίμια κομμουνιστικής λογικής favorit.
Το άλμα λοιπόν ειναι τεράστιο και το χαίρομαι. Βοηθησε και η vw, δε λέω, αλλα και η ιδια η skoda τα τελευταια χρονια δινει ρέστα.Απο εσωτερικο/ποιότητα/χώρους δε σχολιάζω. Κοιτά στα μάτια πολύ υψηλότερες κατηγορίες.

Ηλεκτροκίνηση ομως. Πάνε οι τουρμπίνες, τα 3w50, οι εξατμίσεις, οι φιλτροχοάνες. Όλα αυτα που πολλές φορές ηταν για πολλούς απο εμάς το αλατοπίπερο σε μια ανοστη ημέρα.

Τί κανουμε λοιπόν , βγάζουμε τις μπαταρίες και τις καιμε στην πλατεία για να ξορκίσουμε τον δαίμονα της προόδου και της τεχνολογίας μακρυά απο τα αυτοκίνητα? Και γιατι δε κλάψαμε τη μοίρα μας οταν το αυτοκίνητο του σήμερα εχει γίνει playstation με τα τόσα ηλεκτρονικα, τα DSG το ηλεκτρικό τιμόνι και τα προγραματα sport-eco-city να μας μετατρεπουν το αμαξι απο νταή σε φλώρο?

Για να θυμηθούμε ξανά την οδηγική απόλαυση που τοσο θα μας λείψει με τα ηλεκτρικά, θα πρέπει πρώτα να δουμε το αμάξι σαν σίδερο. Σαν δύστροπες παράφωνες λαμαρίνες που χρειαζόταν τον κατάλληλο ενορχηστρωτή για να παίξουν το κοντσέρτο τους. Πρέπει να θυμηθούμε τότε που για να δουλέψουν σωστα τα webber στο mk2 ηθελες και τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Τότε που αν σου υπέρστρεφε η 2002ti ηθελες και τη βοήθεια του θεού περα απο τα χέρια σου, τότε που τα πισω ταμπούρα στο fiat124 ηταν σα να μήν υπήρχαν, και τον καιρό που ζουσες καθημερινά κοψίματα στα ρευματα των alfa75, αφου τα magnetti marelli δε μπορούσες να τα εμπίστευτείς με τίποτε.

Καταλήγω το οτι τα αυτοκίνητα ήδη "φλώρεψαν" αν φλωρεψουν κι ακόμα λίγο δε θα χαλαστώ.

Ισα ισα , με τα 8sec 0-100 και 200+hp στον πίσω αξονα, μάλλον θα μειδιώ...οταν ο θεός με βοηθήσει να το αγοράσω.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21795
Εγγραφή: Τρί 13 Νοέμ 2007, 10:31
Μοντέλο: Fabia Mk1
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από RoadRunner »

Άμα είχε και πραγματικό μοτέρ θα ήταν τέλειο...
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτή τη δημοσίευση.
Εικόνα Εικόνα
Άβαταρ μέλους
TORRERO
SkodaFan For Life!
Δημοσιεύσεις: 8839
Εγγραφή: Σάβ 07 Νοέμ 2009, 19:15
Μοντέλο: Octavia 5 VRS
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Καρδιτσα

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από TORRERO »

Λεφτά... υπάρχουν; :laugh:
Service by Koret :autodriving:
Άβαταρ μέλους
RoadRunner
Site Admin
Δημοσιεύσεις: 21795
Εγγραφή: Τρί 13 Νοέμ 2007, 10:31
Μοντέλο: Fabia Mk1
Κωδικός Μέλους: Ναι
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη
Επικοινωνία:

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από RoadRunner »

Για ένα καλό μοτέρ κάνεις το σκατό σου παξιμάδι, για μπαταρία όμως παίρνω και στα τζάμπο :dump: :laugh:
Εικόνα Εικόνα
Σε σύνδεση
Άβαταρ μέλους
Nicholas
Member
Δημοσιεύσεις: 194
Εγγραφή: Κυρ 08 Μαρ 2020, 00:07
Μοντέλο: Kodiaq 1.5 TSI 150hp 4x2
Κωδικός Μέλους: Όχι

Re: ŠKODA ENYAQ: Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της μάρκας

Δημοσίευση από Nicholas »

Απάντηση

Επιστροφή στο “Νέα Skoda”